Нідерландська компанія хоче видобувати біогаз у Брищі

15 Листопада 2016, 12:26
2993

Компанія ТОВ «Озон Інвестмент» планує переробляти шкідливий газ на Брищенському сміттєзвалищі в теплову та енергетичну енергію.

Представник компанії, генеральний директор ТОВ «Озон Біогаз Інвестмент Луцьк» Віталій Тітунін під час зустрічі з депутатами, посадовцями Луцької міської ради та місцевими активістами озвучив основні аспекти їх діяльності та співпраці з міською радою, – повідомляє Конкурент.

Віталій Тітунін зауважив, що в Україні, порівняно з європейськими країнами, залишається надвисокий показник сміттєзвалищ – приблизно 90 %. Враховуючи те, що газ (CO2, сірка), який виділяється на звалищах, є шкідливим для людей, встановлення очисної системи є перспективним.

Зокрема, виділений метан 12 років знаходиться в атмосфері. Крім того, він у 25 разів сильніший за CO2.

Зі слів представника компанії, газ на звалищі має 50 % енергетичної цінності. Його можна переробляти в електро- та теплоенергію. Після переробки цей газ можна використовувати для продукування електроенергії. Його можна також запускати у газові системи (в Європі, оскільки в Україні це не закріплено на законодавчому рівні), заправляти автомобілі.

Віталій Тітунін назвав такі переваги створення системи дегазації: зниження викидів парникових газів, зниження забруднення, шість нових робочих місць та податкові надходження.

Як зауважив представник ТОВ «Озон Інвестмент», після укладення договору на сміттєзвалищі встановлять систему труб, за допомогою якої очищатимуть газ.

Договір угоди підприємства з Луцькою міською радою розрахований на 10 років. Зі слів представниці компанії Марини Ніколайчук, після завершення процесу дегазації усі конструкції зі сміттєзвалища ліквідують.

Крім того, Віталій Тітунін зауважив, що зараз вони працюють у п’яти містах України. Нещодавно створено юридичну особу ТОВ «Озон Біогаз Інвестмент Луцьк».

Заступник міського голови Юрій Моклиця додав, що ця компанія єдина звернулася до міської ради з пропозицією виконувати ці роботи.

Останнє слово в питанні за Луцькою міською радою. До речі, ця ж компанія вже уклала договір про дегазацію ковельського сміттєзвалища з Ковельською міською радою.

Коментарі
15 Листопада 2016, 19:18
<p>Це наші злодіїї там зареєстрували. Бінесмени *ля....</p>
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром