Зробили щеплення – забрали в Нацгвардію: у Луцьку вакцинують новобранців

12 Липня 2019, 21:09
2062

У Луцьку військовослужбовців строкової служби весняного призову-2019 вакцинують від кору. Таким чином у військовій частині 1141 Національної гвардії України сподіваються вберегтися від поширення інфекційних захворювань серед особового складу.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці військової частини 1141 НГУ в соціальній мережі Facebook.

Одним з перших вакцинувався солдат Василь Якимішин. Каже, неодноразово чув про кір і негативні наслідки інфікування ним. Тому й сумніві щодо щеплення не виникало.

«Я знаю, що інфекція кору може викликати складні побічні ефекти: пневмонію і навіть ураження мозку. Оскільки ліків від цієї хвороби немає, то найкращий спосіб вберегтися – вакцинуватися. Це зовсім не страшно. Зате тепер я цілком спокійний за своє здоров’я і почуваюся захищеним», - зізнався солдат.

Перед щепленням гвардійці пройшли обов’язковий медичний огляд: лікар виміряв температуру тіла, поцікавився, чи не мають вони скарг на здоров’я та алергічних реакцій на медикаменти. Після цього усі гуртом рушили на вакцинацію.

«Вакцина проти кору входить до трикомпонентної вакцини КПК. Вона захищає одразу від трьох інфекцій – кору, паротиту і краснухи. Для щеплень використовують сучасний цілком безпечний препарат Priorix, який не викликає побічних реакцій. Тому гвардійці можуть бути упевнені у захисті свого організму від цих інфекцій», - зазначила начальник медичної служби військової частини 1141, старший лейтенант Марія Миронюк.

З її слів, загалом щепленню підлягають понад півсотні солдат. Перших двадцятеро гвардійців уже вакцинували у Луцькому центрі первинної медичної допомоги. До кінця наступного тижня щеплення отримають усі інші солдати.






Читайте також: Поблизу Луцька фестивальники займатимуться йогою

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром