Як і чим прибирають луцькі вулиці під час снігопадів

14 Листопада 2016, 13:20
2226

За два «снігових» дні у місті використали 300 тонн щебенево-соляної суміші для посипання вулиць.

Про це у коментарі Район.Луцьк розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства Юрій Крась.

Він повідомив, що у снігову пору в місті працює шість автомобілів МАЗ, один навантажувач снігу, три погрузчика, п’ять самоскидів та один грейдер. Крім того, трактори для прибирання снігу є і на базі «жеків».

Прибиранням доріг у місті займається комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс». Якщо немає багато снігу, каже Юрій Крась, проїжджу частину розчищають так звані «двійки»  – два МАЗа, які рухаються один за одним. Таким чином одна машина відкидає нагромадження снігу, інша – посипає. Якщо ж снігу випало більше – на прибирання виїжджають три автомобілі.

На випадок великих снігопадів, коли комунальна техніка не справлятиметься, у місті підписані договори з приватними підприємствами, які допомагатимуть своїми ресурсами.

«Прибираємо настільки часто, наскільки випадає сніг. Якщо весь день падає, то робимо по чотири-п’ять кіл, якщо опадів уже немає, то достатньо і одного разу. Ми завжди їздимо по місту і дивимося, де і як треба розчистити», – розповідає Юрій Крась.

Розчищенням пішохідних доріжок займаються житлово-комунальні підприємства. Прибирають тротуари за допомогою тракторів Т-25 чи Т-30. Окремі робітники працюють над очищенням і посипанням пішохідних переходів та зупинок громадського транспорту.

Власне посипання доріг також залежить від інтенсивності опадів. Цьогоріч для комфортного пересування вулицями міста заготували піщано-соляну, щебеневу, щебенево-соляну суміші та чисту сіль. Наразі дороги посипають щебенево-соляною сумішшю, шляхопроводи і підйоми – чистою сіллю. За два дні у місті уже використали 300 тонн щебенево-соляної суміші.

Окрім цього, задля безпечного пересування біля будинків, які обслуговують «жеки», працівники комунальних структур зобов’язані очистити дахи багатоповерхівок від бурульок та снігу.

Нагадаємо, в ніч з 12 на 13 листопада у Луцьку почався снігопад, який не припинявся майже добу.

Оксана ВЛАСЮК

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментарі
14 Листопада 2016, 15:36
На вул.Ковельській від зипинки "Ветлікарня" до Спиртзавода люди ходять по поїзджій частині дороги, бо засипали тротуар снігом по-коліна комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс». Одні чистять, іншим засипають!.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром