«Вони чітко знали про його діяльність і де він живе», – Рубльов розповів деталі нападу на його помічника

12 Липня 2019, 09:00
2777

Помічнику кандидата в депутати від «Слуги народу» Вячеслава Рубльова погрожували особи «від Мартиняка», який також балотується по округу №20.

Подробиці інциденту розповів сам Вячеслав Рубльов і його помічник Владислав Майборода під час брифінгу 11 липня. 

Рубльов впевнений, що люди, які прийшли до Владислава, чітко знали про його діяльність і де він проживає. До слова, він працює на волонтерських засадах і супроводжує кандидата у нардепи у робочих поїздках. Нагадаємо, інцидент стався вранці, 11 липня.

«Сьогодні зі мною сталася непередбачувана і прикра для мене ситуація. У мою квартиру навідалися невідомі особи. І це перший раз, коли були прямі погрози моєму життю, а найголовніше – моїй родині. Це відбулося о 7:20. У квартиру постукали, до дверей підійшла моя матір. Невідомий сказав, що чекає сина, тож вона відкрила двері. Я тим часом вийшов з кімнати і бачу перед собою невідому особу. Я зніяковів, кажу: «Хто ви?». Він представився Олександром і сказав: «З тобою ми будемо говорити. Одягайся і виходь».

Матір сказала, що нікуди мене не пустить, бо розуміє, що це так просто не закінчиться. Почався фізичний супротив, почали чіпати мою матір. Я сказав, щоб той заспокоївся, швидко вдягнувся і вийшов на вулицю. На сходах зустрів ще двох людей, а на вулиці стояло ще двоє. Разом із Олександром виходить, що до мене навідалися п’ятеро. Говорили мені: «Ти ще не знаєш, що на тебе чекає» та «Ми тобі так пояснимо, що тобі дійде так, щоб більше ніколи не захотів». Вони хотіли мені пояснити, щоб я припинив свою волонтерську діяльність – допомогу Вячеславу Рубльову. Коли я спитав, від кого вони прийшли, сказали прямо: «Від Мартиняка».

На вулиці ситуація склалася для мене позитивно. Ці особи не очікували спротиву і розбіглися. А ще, очевидно, побоялися розголосу, бо навколо почали збиратися і сусіди, і випадкові очевидці, які вже починали скупчуватися на місці події».

Встиг приїхати на місце події і сфотографувати чоловіків Вячеслав Рубльов, якому зателефонував Влад.

«Зранку до мене подзвонив Влад і я одразу приїхав. Застав на місці події двох осіб. І одного з них я вже точно бачив раніше біля Сергія Мартиняка. Є фотографії, і цих людей по них буде легко опізнати. Він мені сказав, що він з правоохоронних органів», – розповів Вячеслав Рубльов.

Фото невідомих чоловіків
Фото невідомих чоловіків

Фото невідомих чоловіків
Фото невідомих чоловіків

За його словами, транспортний засіб, на якому приїхали невідомі чоловіки, зареєстрований на фірму «Пан Курчак», власником якої є Сергій Мартиняк.

Вячеслав Рубльов також розповів про те, що на його окрузі незаконно підкуповують виборців. З цією проблемою до нього зверталися і на публічних зустрічах, і повідомляли особисто:

«Здійснюється незаконно підкуп виборців одним з кандидатів, думаю, що пізніше ми детальніше поговоримо про цього кандидата з двадцятого виборчого округу. Сумно, що сигнали щодо підкупу надходять про тих людей, які займаються культурою, освітою, тому я думаю, що правоохоронні органи візьмуть це під власний контроль і такі епізоди не будуть траплятися. І будуть змагання ідей, а не змагання грошей».


 

До слова, Влад Майборода розповсюджує поліграфічні матеріали з закликом повідомляти виборців про підкуп. На думку Рубльова, це може бути причиною нападу на його помічника.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром