У волинській лікарні отримали клапани серця за майже 35 тисяч євро

11 Липня 2019, 19:28
1684

Чергові 50 штучних клапанів серця вартують понад 34,6 тисячі євро. Це фірма «Медітрейд» (MEDITRADE spol. s r.o.) виконала частину договору на постачання розхідних матеріалів для проведення кардіохірургічних операцій, підписаного після перемоги у тендері ICB-G 6.2.2.1 у межах закупівлі медичного обладнання та розхідних матеріалів для закладів охорони здоров'я вторинного та третинного рівнів (1 фаза).

Про це йдеться на сторінці Зниження рівня захворюваності на хвороби системи кровообігу – Волинська ОДА у Facebook.

Перші 250 оксигенаторів для дорослих для операцій середньої складності з набором магістралей та 100 штучних клапанів серця, які вартували понад 172 тисячі євро, постачальник привіз до Луцька у липні минулого року. А ще 250 оксигенаторів на суму більш, ніж 103 тисячі євро, отримають на Волині, відповідно до договору, восени 2019-го.

Загалом же у цієї фірми у межах реалізації Субпроекту придбали 500 оксигенаторів та 150 клапанів. А постачання частинами пов’язане з термінами зберігання цього стерильного матеріалу.

Фахівці підтверджують, що ці розхідні матеріали, закуплені за гроші Субпроекту «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області», – від хорошого виробника і високої якості. Завідувач кардіохірургічного відділення ВОКЛ Володимир Пецентій уточнив, що за рік вже використали 72 клапани. І їх отримали 66 пацієнтів (адже, відповідно до показів, декому змінювали одразу два клапани). А під час операцій на серці використали 124 оксигенатори.

Це постачання дозволяє суттєво знизити вартість операцій для пересічних волинян, які потребують цих втручань. Адже їм не довелося платити кількасот євро за розхідники, бо придбані за гроші позики Світового банку оксигенатори та клапани надавали і надаватимуть пацієнтам на безплатній основі.

До слова, загальна вартість контракту із ТОВ «Медітрейд» – майже 389,7 тисячі доларів США.

Читати також: Волинська лікарня вразила представників «Philips» і фахівцями, і технікою

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром