Луцька медійниця Катерина Дулапчій стала членкинею Наглядової ради суспільного мовника

11 Липня 2019, 14:02
Катерина Дулапчій 5369
Катерина Дулапчій

Новими членкинями Наглядової ради ПАТ «Національна суспільна телерадіокомпанія України» стали луцька медійниця, голова ГО «Асоціації журналістів Західної України» Катерина Дулапчій і Оксана Миронова. Зі складу Наглядової ради вивели Сергія Тарана.

Розглядаючи це питання, регулятор врахував подання депутатської групи Верховної Ради України «Воля народу» і депутатської фракції партії «Блок Петра Порошенка», а також заяву члена Наглядової ради ПАТ «НСТУ» Сергія Тарана про складання своїх повноважень за власним бажанням, - йдеться в публікації на сайті Нацради з питань телебачення і радіомовлення.

Кандидатура Катерини Дулапчій була запропонована депутатською групою «Воля народу» на заміну Тараса Аврахова, членство якого в Наглядовій раді було припинено рішенням Національної ради 4 квітня цього року.

7 червня до Національної ради надійшла заява Сергія Тарана, делегованого до Наглядової ради суспільного мовника депутатською фракцією партії «Блок Петра Порошенка». Він повідомив про настання підстав для припинення повноважень члена Наглядової ради НСТУ, оскільки його обрано членом президії центральної ради політичної партії «Європейська солідарність». Перебування на цій посаді унеможливлює роботу в Наглядовій раді, тому що відповідно до пункту 2 частини другої статті 9 Закону України «Про Суспільне телебачення і радіомовлення України» не можуть бути членами Наглядової ради НСТУ особи, які перебувають у штаті політичної партії.

Новою кандидатурою до складу Наглядової ради, яку внесла фракція партії «БПП», стала Оксана Миронова.

Читайте також: «Все життя — це творчість», — керівниця «12 каналу» Катерина Дулапчій

25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром