Як подати документи на вступ до луцьких вишів

11 Липня 2019, 08:20
2836

У Луцьку розпочався прийом заяв у вищі навчальні заклади від вступників. Абітурієнти можуть подати документи в електронній формі.

В луцьких університетах працюють кабінети, де можна це зробити за допомогою фахівців, передає Суспільне Волинь.

Ольга Репетюк приїхала з Маневицького району. Дівчина самотужки створила електронний кабінет вступника. У Луцьку у приймальній комісії хоче завантажити туди інформацію.

 «Можливо, вдома я б допустила якійсь помилки. А тут я точно знаю, що є люди, які мені можуть порадити і допомогти», - зізналася дівчина.

Секретар приймальної комісії СНУ Андрій Слащук розказав: «Які вступають за освітнім рівнем «бакалавра», повинні чітко запам’ятати, як що ця категорія обирає спеціальності, де відбуваються творчі випробування, на спеціальності – мистецтво, фізичної культури і спорту,  то така категорія повинна подати документи до 16 липня. Решту, ті які ідуть лише за сертифікатами ЗНО, вони реєструються і подають документи до 22 липня».

У паперовій формі заяви на вступ до вишу сьогодні почали приносити абітурієнти, які є випускниками коледжів та технікумів. Серед них Дмитро Давидюк з Володимира-Волинського. Хлопець каже, приїхав, бо згідно правил має подати заяву у паперовій формі.

Технічний секретар приймальної комісії Наталія Романюк каже, що документи на вступ до вишу від «молодших спеціалістів» прийматимуть до 22 липня. 23-го у цієї категорії абітурієнтів розпочнуться вступні випробування.

«У перший день станом на 10-ту годину ми уже маємо одну заяву від вступника, якій отримав кваліфікаційний рівень «молодшого спеціаліста» і вступає на ступінь бакалавра. Вступники такого рівня повинні принести усі оригінали документів та усі заяви подавати у паперовій формі. На відміну від бакалаврів, які є випускниками шкіл. Вони мають створити свій електронний кабінет і подати заяви в електронній формі. І лише ті, хто мають пільги, повинні до нас донести документи, які посвідчують пільгу», - зазначила вона.

Серед вступників і ті, хто має рівень «бакалавра» і планує здобути ступінь «магістра».  Для цієї категорії абітурієнтів прийом документів відбувається у паперовій формі, кінцевий термін 23 липня, розповів секретар приймальної комісії Андрій Слащук.

У Луцький технічний університет приїхав з документами абітурієнт Максим Музичук.

«Проживаю сам в місті Ківерці. Закінчив Львівській державний університет безпеки життєдіяльності. Зараз я  фахівець з протипожежної безпеки, вступаю сюди на заочну форму навчання, на магістратуру. Згідно правил потрібно самому здавати документи у приймальну комісію. Саме тому я сьогодні тут», - каже абітурієнт.

У приймальній комісії кажуть, що працюватимуть по буднях з 9-ої до 18-ої години. Тут можна отримати усі консультації, створити електронний кабінет та завантажити інформацію за допомогою фахівців.

Читайте також: «CВІДОМІ» приймали гостей з Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024