Рольова гра, метафоричні карти та сни: у Луцьку відбулась Красива вечірка

13 Листопада 2016, 18:16
6081

Чим відрізняється знак від символу, у який спосіб свідоме контактує з підсвідомим та як трактувати власні сновидіння намагались зрозуміти гості Красивої вечірки «У магії сновидінь».

Відбулось дійство в антикафе Inner Space у форматі психологічного тренінгу в суботу, 12 листопада.

Читайте також: Луганські переселенці створили у Луцьку «Inner spaсe» – місце нестандартного відпочинку

Експертом заходу став практичний психолог Сергій Ткаченко. Він розповів, що сон відіграє важливу роль в житті людини, оскільки саме під час цього періоду свідоме контактує з підсвідомим людини.

Відстежити цей процес вирішили за допомогою рольової гри. Перший учасник – людина, що спить, виходить з кімнати і не чує інших. Другий учасник – підсвідомість людини, яка повинна пояснити давньому греку різницю між сервісними центрами 2 різних компаній. Третя людина – пам’ять того, хто спить. Вона повинна відтворити пояснення другого учасника першому.

В результаті гри, перший учасник зрозумів, що є дві лопати, що розмовляють і їх можна відремонтувати в різних містах. Загалом, це досить яскравий приклад того, що людина не завжди розуміє сигнали своєї підсвідомості.

Сергій Ткаченко вважає, що важливість сну важко переоцінити, проте кожен сон запам’ятовувати та тлумачити теж не варто.

«Уявіть, що ви заходите в бібліотеку, де багато книжок. Вони цікаві, але всі перечитати просто нереально. Тому, якщо у вас виникає якесь питання, ви відкриваєте книжку і дивитесь. Так само зі снами. Якщо в мене виникає питання, я щось не зрозумів, чи ситуація повторюється по колу і я не можу з цього кола вийти, то звертаюсь до цього джерела інформації, щоб зрозуміти, що робити», – розповідає практичний психолог.

У однієї з гостей вечірки Катерини сталася схожа ситуація: вона постала перед вибором.

«У мене була ситуація, коли я не знала, що робити і було три варіанти, як вирішити ту проблему. Мені у снах прийшли наслідки всіх трьох способів дій. Я встаю зранку і думаю, що все-таки той метод, який я вибрала, справді найдієвіший», – розповіла Катерина.

Сергій Ткаченко зауважує, що до своїх снів варто дослухатися, проте не варто все сприймати надто буквально та користуватися сонниками.

«Сонники – це те саме, що і гороскопи в газетах, тобто –  це ні про що. В кожного з нас своя мова, свій код спілкування з підсвідомим. Наприклад, мрець сниться до дощу, або пташки – до листа. Це все одне із значень символу», – стверджує психолог.

З його слів, пташка може мати масу значень. Це може бути лист, звістка, політ, прагнення до чогось, відірваність від реальності.

«Для кожної людини в окремому випадку буде актуальне одне значення, в іншому випадку – інший пласт символу. Для забави сонники можна почитати, але сприймати серйозно не варто. Сон – він живий і в кожного унікальний», – запевняє Сергій Ткаченко.

Цікавим досвідом для гостей вечірки стала робота з метафоричними картами та картами Таро. Тут кожен зміг знайти своє джерело енергії та зрозуміти справжні бажання та прагнення.

Завершилась вечірка посиденьками у напівтемряві з запаленими свічками, м’ятним чаюванням та переказами дитячих казок.









Текст та фото: Юлія КАРМАНСЬКА

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
14 Листопада 2016, 15:42
Юлія КАРМАНСЬКА - стаття ні про що і ні про кого
Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024