Лучанка розповість, як жити в Китаї, а видаватися в Україні

10 Липня 2019, 14:25
Юлія Смаль 2854
Юлія Смаль

Книгарня «Є» запрошує на розмову із письменницею Юлею Смаль на тему «Як жити в Китаї, а видаватися в Україні».

Захід відбудеться 17 липня. Початок – о 18:30.

Географія життя Юлі Смаль дуже широка: народилася на Далекому Сході, який ще називають Зеленим Клином чи Закитайщиною, дорослішала у Луцьку, вчителювала у Києві. Зараз проживає в Китаї, в маленькому (півмільйонному) містечку Піньху. Літературна кар'єра Юлі активізувалася саме з переїздом за кордон: можливо, тем для написання стало більше, або часу.

Поки письменниця перебуває на рідній Волині, ми скористалися нагодою і запросили розповісти про нові книжки «Лесеві історії. Експериментуй і дізнавайся», «Як я була ботом» та інші літературні проекти, до яких дотична Юля.

Авторка, якій довелося побувати ботом, розповідає про свій досвід та про те, як влаштовані наші інтернет-хащі. Вона ділиться міркуваннями про вірусну рекламу та природу холіварів, про інтернет-шахраїв та різницю між ботами, тролями і хейтерами, про інформаційну гігієну та збереження здорового глузду в умовах суцільного інформаційного шуму. І, врешті, про те, як соцмережеві паразити впливають на наші реалії. 

У книжці для дітей «Лесеві історії» Юля відповідає на ряд чудернацьких питань: Як заховати туман у склянці? А як перетворити яйце на гумовий м’ячик? Виявляється для цього не обов’язково бути чарівником. Достатньо кілька інгредієнтів, які можна знайти на кухні, знати правила безпеки, а ще бути відкритими до світу та допитливими, як Лесик — герой цієї книжки. Він проводить цікаві хімічні експерименти зі своїми старшими братом і сестрою, і вони разом відкривають безліч нового про атоми, молекули, протони, кристали і про те, чому лід може бути гарячим.

Читайте також: На Літню школу практичної журналістики у Луцьку приїде журналістка Радіо Свобода.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром