На жаль, Україні не вдалося домовитися про посилення азовського пакету санкцій проти Росії, — Петро Порошенко

10 Липня 2019, 07:37
2042

П`ятий Президент України та лідер партії «Європейська Солідарність» Петро Порошенко каже, що скандал з телемостом з Росією відволік увагу від саміту Україна-ЄС.

«Те, що у резолюції саміту записали запропоновану мною ще минулого року ідею про чотири союзи, – дуже добре. Однак, у цих проектах пора переходити від декларацій до дорожньої карти. На жаль, це не вдалося», - йдеться у його зверненні, яке опублікували на сторінці політика у Facebook.

На його думку, головна проблема – це відсутність домовленостей про посилення азовського пакету санкцій.

«Саме такою мала бути реакція на відмову Росії виконувати рішення Морського трибуналу ООН про звільнення наших моряків. Також дуже бракує оцінки ризиків «Північного потоку-2», згоди на шефство країн-членів ЄС над містами Донбасу і норми про започаткування механізму оцінювання відповідності національного законодавства європейському». 

На думку Петра Порошенка, протягом останнього місяця Україна побачила кілька неприємних прикладів, коли партнери порушили принцип «нічого про Україну без України».

«Це – тривожний сигнал, який потребує серйозної уваги з боку влади, всіх проєвропейських сил, зацікавлених у протидії російській агресії. І звичайно, об’єднання зусиль. «Європейська солідарність» до цього готова», - вважає він.

Читайте також: Порошенко закликав українців підтримати Грузію 



 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром