ДПЗ: маленькі художники прикрашають стіни бібліотеки квітами

13 Листопада 2016, 11:48
2639

Стіни бібліотеки-філіалу №7 для дорослих розписують візерунками квітів.

Роботи розпочали ще минулого тижня та продовжили у суботу, 12 листопада.

Участь у розписі стін взяли вихованці дитячої мистецької студії «Соняшник» під керівництвом Лариси Чубай.

З її слів, ідея прикрасити стіни виникла у громадської активістки Наталії Гуркіної, яка звернулась до студії з пропозицією розмалювати стіни бібліотеки.

«Дітям дуже подобається таке практичне втілення їхніх навиків, вони працюють із задоволенням та натхненням. Плануємо закінчити ці стіни і зробити ще ті троє дверей, які тут є. Малюватимемо по рамі, можливо, розживемося фарбами для скла, то зробимо імітацію вітражу», – планує Лариса Чубай.

Коли нанесуть всі візерунки спрогнозувати важко, оскільки ще значна частина робіт попереду. Ще потрібно додати фон, дрібні елементи та покрити матовим лаком, який захищатиме роботу від пошкоджень.

Працювали над оздобленням бібліотеки діти 9-11 років. Вони розповіли, що малювати у такий спосіб їм дуже подобається.

Сам процес нанесення візерунку на стіну нескладний. Спочатку поверхню шліфують, потім малюють ескіз, який згодом розмальовують акриловими фарбами.

«Це творча інтерпретація різних розписів. Ми беремо квіти, які нам подобаються, трошки їх трансформуємо. В нас жодна квітка не повторюється. Я не хотіла, щоб все виглядало, як трафарет. Вони художники, вони повинні бачити, вибирати колір, щоб усе було красиво», – стверджує керівник дитячої мистецької студії «Соняшник» Лариса Чубай.


















 

Текст та фото: Юлія КАРМАНСЬКА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром