Спеціальні резерви та піротехніки: правоохоронці розповіли, як забезпечуватимуть порядок під час виборів

09 Липня 2019, 12:38
2254

Волинська поліція готова до забезпечення порядку під час парламенських виборів в Україні. Для того, аби виборчий процес пройшов без правопорушень та провокацій, правоохоронці створять резерви різних підрозділів та посилять охорону громадського порядку.

Про це стало відомо під час брифінгу керівництва Головного управління Національної поліції у Волинській області щодо забезпечення законності та публічної безпеки під час проведення позачергових парламентських виборів який відбувся у вівторок, 9 липня.

Заступник начальника Головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак повідомив, що волинська поліція готова забезпечувати порядок в області під час проведення парламенських виборів.

«На Волині колектив поліції  включився в роботу забезпечення публічної безпеки під час виборів. Нам вдалось забезпечити громадський порядок під час президентських виборів. Наразі наші сили та засоби готові до парламенських виборів. Від15 липня, згідно з вказівкою нашого міністра, всі підрозділи МВС будуть посилено забезпечувати правопорядок», — розповів правоохоронець.

Також додав, що виборча кампанія розпочалась активно, однак — без серйозних порушень.

«Виборча кампанія розпочалась активно. Наразі відбуваються масові заходи за участі кандидатів. Нам вдаєтьсязся забезпечувати порядок та безпеку в області. Також ми підтримуємо тісну співпрацю з штабами партій та окремими мажоритарниками. На Волині ситуація досить стабільна та нормлаьна, є незначні правопорушення.  Взагальному — ситуація контрольована», — зазначив Сергій Козак.

Начальник управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Володимир Солоненко повідомив, що наразі правоохоронці отримали 53 повідомлення про порушення, пов’язані з виборчим процесом.

«Зараз адміністративних порушень значно менше, чим під час виборів президента України. Наразі отримали 53 повідомлення про події та порушення, пов’язані з виборчим процесом. За цими подіями склали 15 адмінпротоколів. 13 з них — це виготовлення та розповсюдження друкованих матеріалів без вказаних необхідних відомостей. Також по одному адмінпротоколу за порушення порядку розміщення агітації, та один адмінпротолок, що стосується порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою. Усі протоколи відправили на розгляд до суду», — повідомив правоохоронець.

Координаторка громадського спостереження «ОПОРИ» за виборами у Волинській області Катерина Шарпата розповіла про найчастіші порушення, котрі фіксували спостерігачі мережі.

«Опора спостерігає за всіма етапами виборчного процесу у всіх округах Волинської області. Основний вид діяльності спрямований на виявлиння порушень у виборчому процесі. Всі ті порушення, які ми фіксували, стосувались порядку фінансування або порушення правил благоустрою населених пунктів під час поширення друкованої передвиборної продукції. Спостерігачі фіксували порушення правил ведення агітації та розміщення друкованої агітаційної продукції без вихідних даних.  Після нашого звернення до правоохоронних органів щодо друкованих агітаційних матеріалів «Європейської солідарності», яка була без вихідних даних, вони просто доклеїли на білбордах ці дані. Це також є порушенням. Адже макет друкованої продукції має бути невід’ємним від конструкції», — розповіла Катерина Шарпата.

Також Сергій Козак додав, що в Волинському ГУНП в день виборів створять резерви підрозділів поліції особливого призначення.

«Аби перешкодити можливим спробам зірвати вибори або дистабілізувати ситуацію, ми створимо резерви поліції особливого призначення. Ці резерви будуть знаходитись в 6 пунктах у Волинській області, щоб реагувати на ту чи іншу ситуацію. Також враховуємо ситуацію з замінуванням: 5 груп вибухотехніків будуть оперативно реагувати на  можливі повідомлення про замінування в області. Сил і засобів у нас достатньо, щоб виконати ці завдання», — підсумував правоохоронець.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром