У Луцьку збирають голоси за перейменування частини вулиці на честь Івана Корсака

09 Липня 2019, 12:02
Іван Корсак 1993
Іван Корсак

Питання про перейменування частини вулиці Карбишева у Луцьку на честь Івана Корсака винесли на громадське обговорення.

Таке рішення прийняли на засіданні комісії з питань впорядкування назв вулиць міста 21 травня.

Приєднатися до голосування щодо перейменування вулиці можна за ПОСИЛАННЯМ.

До завершення збору голосів залишилося три дні.

Нагадаємо, у жовтні минулого року у Єдиній системі місцевих петицій з’явилася пропозиція перейменувати або назвати одну із вулиць Луцька на честь видатного українського письменника Івана Корсака.

У своєму зверненні до керівництва Луцькради автори писали:

«Волинська державна обласна універсальна наукова бібліотека імені Олени Пчілки, учасники вечора-спогаду «Іван Корсак. Життя продовжується у слові», звертаються до керівництва та депутатів Луцької міської ради вшанувати пам'ять про Івана Корсака, назвавши або перейменувавши одну із вулиць міста Луцька – КОРСАК. 

Іван Корсак – активний учасник національно-демократичного руху на Волині на початку 90-х років 20 століття. Був редактором першої у краї демократичної газети «Народна трибуна», обраний її редактором сесією Луцької міської ради.  Депутат обласної ради трьох скликань.

В останні роки активно працював в царині історичної прози. Його перу належать 16 романів, два з яких перекладені на польську і литовську мови. У 2018 році родина Івана Корсака запровадила премію за кращий історичний роман, створений в Україні».

Звернення набрало понад 300 підписів, тож його розглянула Луцька міська рада. За результатами розгляду петиції і вирішили зробити громадське обговорення.

Читайте також: 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром