«Пасаж»: торговці намагалися боронити свій крам кулаками

12 Листопада 2016, 17:18
3071 Джерело: volyn24.com

Доведені до відчаю через безгрошів’я стихійні продавці луцького базару «Пасаж» та автостоянки поблизу Завокзального ринку спробували силоміць відбити в муніципальної поліції власний товар.

Скандал викликав резонанс – до конфлікту долучилися два десятки торговців, – йдеться на сторінках тижневика «Сім’я і Дім».

Бунт спалахнув наприкінці жовтня під час рейду муніципальних інспекторів, які розганяли стихійних торговців із автомобільної стоянки. Влаштували масову облаву з 5-ї ранку разом із патрульною поліцією. Переважно прибирали з асфальту ящики з овочами і фруктами.

– Боротьба зі стихійною торгівлею на парковці на вулиці Карпенка-Карого біля входу в ринок «Пасаж» триває на підставі відповідного рішення виконкому. Муніципали та патрульні склали 9 адміністративних протоколів проти осіб, які торгували на парковках із землі та з автомобілів, – розповіла директор департаменту муніципальної поліції Луцької міськради Юлія Сиротинська.

Однак інспектори не змогли зупинити торгівлю одного з продавців – Алли Трасковської. За словами поліції, жінку напередодні попередили, що в разі порушення правил торгівлі її оштрафують, товар вилучать, а матеріали передадуть до суду.

Проте, як стверджують муніципали, продавчиня не відреагувала. Коли поліцейські намагалися конфіскувати її товар, жінка нібито поводилася неадекватно – лаялася, ображала інспекторів. Далі начебто навіть ударила поліцейського, який зробив зауваження жінці… Потім приїхав її чоловік. Перегородив виїзд автомобіля з конфіскованою продукцією.


– Чоловік та донька Трасковської почали закликати людей чинити опір та перешкоджати руху автомобілів на паркувальній зоні, погрожувати фізичною розправою муніципалам та патрульним, – свідчать муніципальні поліцейські.

До конфлікту долучилися інші продавці. Розгнівано гукали: «За що ми на Майдані стояли?», «Міську раду на мило!». Базарники заблокували ще один автомобіль поліцейських і вимагали повернути конфіскований товар на місце.


Зрештою конфлікт вщух після втручання поміркованих сусідів-торговців. Однак поліцейські не залишили справу без реагування – спрямували матеріали адміністративної справи до суду разом із протоколом огляду та вилучення товару.

Володимир СТРИЙСЬКИЙ

Фото видання «Волинь24»

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39