Реабілітаційний центр, що біля Луцька, відзначив третю річницю

08 Липня 2019, 19:04
3109

Реабілітаційний комплекс «Агапе» відсвяткував свій третій день народження.

Про це повідомляють на офіційній сторінці закладу на сторінці «Facebook».

«Все почалося з мрії…», – так говорить подружжя Больчуків про будівництво Реабілітаційного комплексу «Агапе». До слова, тривало воно 4 роки. Хоча, проводити реабілітацію для людей із інвалідністю почали задовго до того. Спершу, в 2007-у році, для цього мали тільки невеличкий кабінет, потім трішки більший.

Коли ж у Сергія Больчука зародилася ідея створити цілий комплекс, навіть найближчі люди дивилися на нього, як на безнадійного мрійника. Зрештою, мріяти ніхто не забороняє. То й хай собі! Бо ж ризикнути збудувати в Україні щось на кшталт реабілітаційних комплексів, що працюють за кордоном, не маючи потужного бізнесу чи підтримки з боку держави – здавалося неможливим. Нині, зізнається Сергій, приємно бачити результат тих зусиль. 

«Коли роками будуєш, вкладаєш і тільки віддаєш, а ніякого результату немає – це втомлює. Приходить момент, коли стаєш настільки виснаженим, що починаєш вагатися, чи варто було щось розпочинати, зважувати витрачені зусилля і результат. Але ось ми вже відсвяткували третю річницю. За цей час до нас звернулися більше 500 людей із усієї України. І це чудово бачити змінені долі: в одних людей піднялись руки і засвітилися очі, з’явилася посмішка на вустах, інші – пройшли реабілітацію, навчилися самостійно жити чи навіть одружилися, будучи паралізованими», – зазначив чоловік.

Коли в 2005-му році розпочинали роботу з людьми з інвалідністю, команда налічувала лишень дві особи – Сергія та Наталку. Через кілька років – уже 15. На момент відкриття реабілітаційного центру – близько 30. І ось за 3 роки вона зросла до 53 працівників.

До речі, один із Божих подарунків – директор реабілітаційного відділення «Агапе» та фізичний терапевт Світлана Гусєва. Українці часто мріють про те, щоб виїхати за кордон. Мовляв, там і можливостей більше і кошти заробити легше. Однак, це – не про неї. Кілька років тому дівчина закінчила спеціалізоване навчання в Oklahoma Tulsa Community College, США. По тому ще рік трудилася за океаном.

«Я знала, поки працювала в Сполучених Штатах, що мені з того більш комфортного і забезпеченого життя буде важко повертатися, – каже вона. – Але 3 роки готувала себе до цього. Пам’ятала, що моя ціль – можливість знову допомагати людям в Україні», – каже дівчина.

Особливо тішать Світлану та інших реабілітологів перемоги й досягнення в реабілітації пацієнтів. Коли хтось приїжджає до комплексу з фізичними труднощами внаслідок травм і хвороб, а їде додому – з відновленими навичками або й на власних ногах, здатний самостійно адаптуватися до інших умов у своєму житті і знову відчути себе повноцінною частиною суспільства.

«На мою думку, любов – це коли ми робимо те, що потрібне людям, що їм болить. Наш комплекс називається «Агапе», що означає БОЖА безумовна любов. І я мрію, щоб ми на найвищому рівні всією командою і надалі відповідали цій назві», – підсумовує Сергій Больчук.

Також каже, що нині є величезна потреба в розширенні реабілітаційного комплексу. За професією чоловік – будівельник, тому добре розуміє, що для перспективи розвитку потрібен простір. А відтак – ще кілька земельних ділянок. З одного боку, аби мати можливість побудувати додаткові кімнати для проживання, реабілітаційний басейн та спортзал, посадити більше дерев, облаштувати доріжки, встановити гарні вуличні ліхтарі та лавочки. Та навіть зробити невеличкий ставочок, де можна було б рибку ловити. З іншого ж боку, багато батьків просять розпочати працю з дітками, відкрити дитяче відділення реабілітації.

Сергій і Наталя Больчуки знають, що всі ці плани та мрії складно реалізувати. Передусім, фінансово. І попри все переконані – Бог має свій шлях і, якщо на те є Його Воля, проведе та в усьому допоможе.

«В Біблії є слова, що Бог може зробити набагато більше, аніж ми думаємо, мріємо і уявляємо. Тож, ми довіряємо все Йому», – кажуть Сергій та Наталя.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром