У Луцькраді прозвітували, як борються з причинами смороду

08 Липня 2019, 12:52
2040

У Луцькій міській раді розповіли про результати роботи тимчасової міжвідомчої комісії міської ради з подолання негативної екологічної ситуації у місті, а саме - смороду.

За результатом моніторингу звернень до групи оперативного реагування за 5-7 липня надійшло 44 скарги громадян. 90% звернень надійшло з південно-західного району міста, де на прилеглій до міста території Боратинської сільської ради розміщені поля фільтрації ПАТ «Гнідавський цукровий завод», - повідомили у міській раді.

Тимчасова робоча комісія з метою перевірки можливих джерел смороду провела обстеження каналізаційних очисних споруд на територіях прилеглих селищних рад та ОТГ у с. Княгининок, Підгайці, Липини. Очисні споруди в цих населених пунктах не відповідають екологічним вимогам. Очистка стоків здійснюється простим фільтруванням через ґрунт. Асенізаційний транспорт зливає стоки просто на ґрунт, поруч з так званими очисними спорудами, що викликає стійкий неприємний запах фекалій.

Представники ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» за участі депутатів Луцької міської ради проведено перевірку скарг на неприємні запахи в районах приватної забудови у мікрорайоні Вишків на вул. Заньковецької, Вахтангова. Виявили незаконні підключення та злив нечистот у мережі зливової каналізації від будинків №13, 15, 27 на вул. Заньковецької, від буд.№43-45, 23, 37, 69, 21, 51 А на вул. Вахтангова. Склали акт про виявлені порушення та передали справу до адміністративної комісії міської ради для притягнення винних осіб до відповідальності.




 

Представники тимчасової робочої комісії розгорнули широку інформаційну кампанію з висвітлення екологічної проблеми неприємних запахів у Луцьку. Неодноразові виступи на телебаченні, публікації на офіційному сайті та соціальних мережах, виїзне засідання тимчасової комісії із запрошенням представників 22-ох ЗМІ на очисні споруди ПАТ «Гнідавський цукровий завод» (поля фільтрації, що в районі вул. Львівської ) сприяють інформуванню громади міста про реальний стан наболілої екологічної проблеми смороду у місті.

Також Головне управління Держпродспоживслужби у Волинській області підготовило План заходів з виявлення та усунення ймовірних джерел смороду на території міста Луцька та прилеглих до міста сіл Луцького району.



 

Читайте також: Поліція завела кримінал за фактом забруднення повітря і землі у Луцьку

 

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром