Для яких проектів необхідний виділений сервер?

08 Липня 2019, 11:27
1876

Багато власників бізнесу орендують виділений сервер, отримуючи в індивідуальне користування окремі фізичні машини. Дані системи відмінно підходять для проекту, який не можна розмістити на одній платформі з декількома сайтами, а також для веб-ресурсів, які вимагають великих обсягів виділених потужностей. Дані платформи надають користувачам можливість ставити будь-які операційні системи для роботи та налаштовувати ПО, необхідне для функціонування конкретних проектів.


 

 

Які можливості надаються при оренді виділених серверів?

Виділені сервери орендують в тому випадку, якщо проект активно розвивається та вимагає більше робочих ресурсів, ніж звичайний віртуальний хостинг або VPS-сервер. Дані платформи характеризуються трьома важливими особливостями:

  • великим трафіком та високою продуктивністю;

  • можливістю нестандартної настройки конфігурації серверу;

  • підвищеними вимогами до безпеки ресурсів.

Виділені сервери розміщуються на технічних платформах в дата-центрах. Для орендарів надається широкий спектр можливостей роботи з фізичними машинами, включаючи вільний доступ до програмної і апаратної частини. Клієнти можуть вибирати будь-які операційні системи, необхідні для функціонування проектів, змінювати налаштування серверів, не залежати від роботи «сайтів-сусідів» (на відміну від звичайних віртуальних хостингів).

Ще однією важливою перевагою Dedicated Server, які можна орендувати на сайті https://www.ukraine.com.ua/dedicated, є постійний безперебійний доступ до веб-ресурсів. Так, якщо база даних або важливі файли знаходяться на одній машині, то клієнт всеодно матиме доступ до баз даних (навіть при проведенні технічних робіт на сервері).

 

Коли брати в оренду виділений сервер?

В першу чергу виділені сервери дозволяють легко розміщувати будь-яке програмне забезпечення та необхідну кількість сайтів. Багато компаній, що займаються розробкою веб-ресурсів, часто орендують сервер, щоб надавати замовникам суборенду.

Dedicated Server стане оптимальним рішенням, якщо вам потрібно розмістити великі багато відвідувані інтернет-магазини, портали новин або форуми, які щодня відвідує безліч користувачів. Сервери забезпечать стабільність функціонування та прискорення завантаження веб-сторінок.

Dedicated Server іноді орендують, щоб організувати пошту. Подібні функції зазвичай потрібні великим компаніям. На власних серверах фірми надають віддалений доступ, що і дає можливість використовувати платформи для запуску поштової служби.

Звичайно, не кожен сайт потребує в оренді виділеного серверу. Якщо проект тільки був запущений і відрізняється невисокою відвідуваністю, досить вибрати звичайний віртуальний хостинг. Але якщо сайт стає інтернет-гігантом, то варто підібрати виділений сервер, який забезпечить його безперебійну роботу.

26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024