Стрілецька: на жінку напала зграя собак

11 Листопада 2016, 16:31
3470 Джерело: ru.delfi.lt

На лучанку напала зграя собак, один з яких покусав жінку і міг бути скаженим.

Стався інцидент у середу ввечері, 9 листопада. Про це Район.Луцьк розповіла сама потерпіла, Тетяна.

Вона поверталася додому, а ззаду непомітно підбігли собаки і почали голосно гавкати:

«Я з собою мала пакет, почала ним їх відганяти. Поряд не було ніяких людей, щоб покликати на допомогу. Я стала кричати до собак і один підбіг ближче, схопив мене за ногу. Я замахнулася пакетом, тоді він відпустив і втік. Втекли і інші собаки. Почала дуже боліти нога. Дірки на джинсах не було, я думала що все обійшлося, але вдома виявила, що нога таки вкушена», – розповіла Тетяна.

У лікарні потерпілій розповіли, що вуличного собаку автоматично прирівнюють до скаженого, тому лучанка мусить колоти вакцину від сказу.

Натомість директор КП «Ласка» Дана Новарчук розповіла Район.Луцьк, що у випадку покусу людини бродячими собаками варто звертатися до них, аби працівники притулку могли оперативно відреагувати і відловити агресивну тварину.

«Треба викликати співробітників «Ласки», щоб не колоти людині вакцину від сказу. Якщо стається покус, ми виїжджаємо відразу, забираємо цих тварин, які покусали людину, закриваємо на карантині на 14 днів. Якщо тварина жива – це означає, що в неї немає сказу, відповідно, людині не треба колоти вакцину», – зауважила Дана Новарчук.

За її словами, у місті обмежена кількість вакцин саме від сказу, тому якщо можна уникнути цього процесу, краще все ж таки викликати працівників притулку на місце події і відловити тварину, щоб у подальшому поспостерігати за нею.

«Після 14 днів, якщо тварина жива, ми видаємо довідку, що вона здорова. У випадку смерті – веземо на розтин. Якщо підозра на сказ підтверджується, звичайно, потерпілій людині вводять вакцину», – розповіла директорка притулку.

Згодом, район, де відловили хвору тварину – оголошують зоною карантину. Це означає, що у межах п’яти кілометрів кожній тварині вводять вакцини від сказу, а жителів повідомляють, аби вони обминали цю територію і не гуляли там із домашніми тваринами. Також обов’язкова повторна вакцинація всіх домашніх улюбленців.

Коментуючи випадок Тетяни, Дана Новарчук зазначила, що вуличні собаки можуть нападати з різних причин. Тварина могла охороняти свою територію або бути з власником, наприклад людиною без місця проживання, і захищати його. Собаку міг налякати або роздратувати навіть сторонній запах.

«Є тихий сказ, коли паралізує певний орган чи кінцівку, тоді тварина поводить себе спокійно. А коли хвороба проявляє себе агресивно, то тварина кидається на все, що рухається, і наносить дуже серйозні тілесні ушкодження, не зупиняючись», – розповіла директорка  «Ласки».

Тому хочемо застерегти лучан від можливої небезпеки і наголошуємо, що на КП «Ласка» діє цілодобовий номер 095 00 22 810, на який можна зателефонувати і повідомити про покус.

Світлана КИРИЛОВА

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
11 Листопада 2016, 18:44
Про "запах" не варто з мінструаціями ходити біля собак...
11 Листопада 2016, 19:05
Ну,і де той телефон,щоб дзвонити в "Ласку"? Де..? А не легше старим-вірним способом їх(бродячих псів) відловити і на ...МИЛО??? Бо вже надоїло слухати "спасительницю" Дану... Ще мало мільйонів???
11 Листопада 2016, 19:15
Добавили в текст новини номер телефону.
11 Листопада 2016, 22:03
Краще кінолога на мило!
12 Листопада 2016, 01:29
почепити георгієвську стрічку,то нападуть скажені бандерівці
12 Листопада 2016, 16:33
ПРИЧЕПИ СОБІ НА ЛОБА КРАЩЕ МІШЕНЬ ....
13 Листопада 2016, 22:39
по вулицях страшно ходити мені дорослій. а що говорити про дітей. які ідуть самі зі школи. де не плюнь там зграї жирних. добре відкормлених собак. особливо на ветеранів 1. дві собацюри які кидаються на всіх а там дві школи. хай дана візьме їх собі додому. чому я маю боятись вкусить чи не вкусить ?
17 Листопада 2016, 00:18
Щодо тварин, які заважають - зверніться за вказаним номером до нашого підприємтва (095 00 22 810) і працівники КП "Ласка" відловлять їх і завезуть до нас на територію, де про них подбають, а згодом знайдуть хорошу родину за цих тварин.
17 Листопада 2016, 01:07
Не нам решать жить собакам или не жить,если кто то их придумал так же как и людей, то нужно как то уживаться,а на мыло людей в первую очередь они чаще кусают
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром