На Волині правоохоронці викрили корупційні схеми в сфері містобудування

11 Листопада 2016, 16:20
2001

Співробітники слідчого управління ГУНП у Волинській області в рамках кримінального провадження відкритого за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України спільно із працівниками Служби безпеки України в області викрили корупційний механізм із систематичного вимагання та отримання одним із керівників управління державної архітектурно-будівельної інспекції у Волинській області неправомірної вигоди від забудовників за безперешкодну реєстрацію дозвільних документів у сфері містобудівної діяльності.

За фактом одержання неправомірної вигоди поліція проводить досудове розслідування, – повідомляють у прес-службі поліції Волині.

В рамках розслідування кримінального провадження за ч.3 ст.368 Кримінального кодексу України правоохоронці встановили, що до злочинної схеми посадовець залучив осіб, котрі надають послуги з будівництва та проектування. Цих осіб він використовував у якості посередників при отриманні неправомірної вигоди.

У середньому послуги з отримання дозволів на початок робіт та введення об’єктів в експлуатацію правопорушники оцінювали від однієї до кількох тисяч доларів США.

Правоохоронці затримали зловмисників після одержання чергової неправомірної вигоди.

Під час проведення санкціонованих обшуків у помешканнях фігурантів вилучено близько 30 тис. доларів США та 30-мм снаряд. Слідчі вирішують питання щодо додаткового відкриття кримінального провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 ( Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального Кодексу України.

На даний час вирішується питання про оголошення підозри зловмисникам  та обрання їм міри запобіжного заходу. Триває слідство.



Коментарі
13 Листопада 2016, 14:41
В свій час Сергій Шемейко очолював Фонд страхування від нещасних випадків на виробництві, з посади вилетів з такої самої причини, але зумів вилізти "сухим " з води та очолів ДАБІ, де свою роботу почав з того, що вигнав значну частку колективу та набрав "угодних".Юрист-перший з них.У Фонді займався тим самим.Хабарник знатний!!!
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром