У луцькому виші поставили міні-ліжка

11 Листопада 2016, 14:41
2660

Відтепер, коли студентів факультету філології та журналістики СНУ імені Лесі Українки запитують, де вони будуть під час перерви, то у відповідь лунає не звичне «в їдалці», а модне «на коворкінгу». То що воно таке і як опинилося в університеті?

«Коворкінг – це такий робочий простір, де панує продуктивна атмосфера, в якій хочеться працювати, творити та спілкуватись з однодумцями». Такий простір з’явився на факультеті філології та журналістики, – пише «Таблоїд Волині».

Над ідеєю працювали громадська організація ЦВОК, студенти та викладачі факультету. Коворкінг постійно доповнюється пледами та подушками.

Студенти охоче розміщуються на сидіннях, що нагадують міні-ліжка. Вони створені з палет. Також молодь залюбки читає книги на підвіконні. Виглядає це дуже затишно і креативно. Викладач історії Василь Пришляк про коворкінг сказав: «Дуже добре, що таке є. Книжки є чудові, мені хочеться кілька прочитати. А ще, в разі необхідності, можна й переночувати тут».

Декан факультету Юрій Громик всіляко підтримує такі креативні втілення, тому завзято захищав ідею створення креативного простору, попри те, що не всім вона була до вподоби. Він і сам з радістю долучився до оформлення.

На перервах важко знайти вільне місце на таких хенд-мейд диванчиках. Першокурсниця-журналістка Тетяна ділиться з нами своїми враженнями: «Круто, що сюди тягне вай-фай, тут можна розслабитися, а можна навпаки продуктивно попрацювати, мені дуже подобається».

Особливо «просунуті» викладачі вже провели в зоні креативного простору неформальні пари. Ірина Левчук влаштувала тут пару-тренінг в поєднанні з чаюванням. Студенти були справді в захваті.

Відгуки задоволеної молоді можна читати в соцмережах:




ЦВОК обіцяє проводити багато зустрічей та тренінгів у зоні креативу. Певно, приклад таки візьмуть ще й інші факультети чи й виші, бо воно того варте.

 

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected].​

Коментарі
11 Листопада 2016, 17:52
в коворкінгах працювати треба а не книжки читати і фоткатись. ..лять
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром