Як у Луцьку змагаються найсильніші атлети Європи

07 Липня 2019, 11:29
3050

Найсильніші легкоатлети Європи змагаються у Луцьку за чемпіонські звання.

Нагадаємо, учасниками Командного чемпіонату Європи із легкоатлетичних багатоборств (Суперліга) є збірні команди з восьми країн Європи: України, Білорусі, Франції, Великої Британії, Швейцарії, Іспанії, Естонії та Нідерландів, - повідомили у прес-службі мерії Луцька.

Такого рівня турнір у місті проводиться вперше за роки незалежності України. Чоловічі та жіночі команди європейського та світового рівня змагаються у різних легкоатлетичних дисциплінах: семиборстві та десятиборстві. Над підготовкою до змагань спільно працювали представники Луцької міської ради, Федерації легкої атлетики України та Європейської легкоатлетичної асоціації.

Чоловіки змагаються у десятиборстві: стрибки із жердиною, метання списа, штовхання ядра, стрибки у висоту і довжину, метання диска, біг з бар’єрами-100 м та на дистанції 100, 400, 1500 м. Жіночі команди випробовують свої сили семиборстві: стрибки у висоту, штовхання ядра, стрибки у довжину, метання списа, біг із бар’єрами- 100 м та забіги на дистанції 800 та 200 м.

У перший день змагань на стадіоні “Авангард” відбулася церемонія відкриття Командного чемпіонату Європи із легкоатлетичних багатоборств (Суперліга)- 2019. Участь взяли Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов, Перший віцепрезидент європейської легкоатлетичної асоціації Добромір Карамарінов, президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул, радник міського голови Ігор Поліщук, члени іноземних делегацій, бригада арбітрів, а також велика кількість уболівальників та поціновувачів спорту.

Першим учасників та гостей Чемпіонату привітав Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов. Він поділився позитивним враженнями від теплого прийому та перебування у нашому місті, а також висловив подяку усім, хто долучився до їх організації та проведення.

“Дякую голові Волинської обласної ради Ігорю Палиці, за сприяння якого вдалося провести реконструкцію стадіону “Авангард”. На попередньому Командному чемпіонаті Європи із легкоатлетичних багатоборств перемогли збірна команда України, тому ми маємо чим пишатися. А сьогодні я бажаю перемоги найсильнішим, адже тут зібралися чудові, професійні спортсмени із різних країн”, - наголосив Ігор Жданов.

Зі словами подяки до організаторів, а також і до вболівальників, які з трибун спостерігають за перебігом змагань, звернувся Перший віцепрезидент Європейської легкоатлетичної асоціації Добромір Карамарінов. Він висловив сподівання, що у Луцьку відбудуться ще не одні змагання представницького класу.

Президент Федерації легкої атлетики України Ігор Гоцул привітав всіх учасників змагань та подякував всім, хто долучився до їх організації, зокрема владі Волинської області та Луцька, фонду Ігоря Палиці “Тільки разом”, Волинській обласній федерації легкої атлетики. Він зазначив, що Україна завжди рада вітати іноземних гостей на різноманітних змаганнях. Під час першого дня змагань відбулися забіги дистанції 100 м та 400 м, стрибки у довжину та штовхання ядра (десятиборство), а також забіги на 100 м з бар’єрами, стрибки у висоту та штовхання ядра (семиборство).

Читайте також: Коли запрацює нова відпочинкова зона за прикладом «Сіті Парку» у Луцьку









1
















 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром