Мирно та з екологічним репом: лучани вийшли протестувати проти смороду в місті

06 Липня 2019, 13:13
акція протесту проти смороду в Луцьку 3227
акція протесту проти смороду в Луцьку

У Луцьку декілька сотень людей вийшла на мирну акцію протесту, аби висловити своє незадоволення проблемою смороду у місті.

Захід відбувся у суботу, 6 липня, на Театральному майдані міста. Багато учасників акції прийши в масках.

За словами організатора акції Володимира Редкача, він зібрав лучан, аби привернути увагу суспільства до екологічної катастрофи Луцька.

«Наша ціль — максимальне привернення уваги до екологічної катастрофи лучан, жителів Луцького Району, ЗМІ, владних посадовців обласної ради, Луцької районної ради, Боратинської сільської ради та влади міста Луцьк, а також керівників на рівні країни Прем’єр міністра Володимира Гройсмана, міністра екології та природніх ресурсів Остапа Семерака та керівника Державної екологічної інспекції України Ігоря Яковлєва», — зазначив Володимир Редкач.



Також він додав, що на цій акції не кричатимуть про зраду і не шукатимуть винних.

«Тут не буде слів «ганьба» та «зрада», так як їх і так достатньо звучить серед жителів міста і в інтернет-просторі. Також не буде пошуку і встановленню винних, так як на це відповідні органи Виконавчої влади і саме вони, як відомо із ЗМІ вже почали певний процес, але мають його закінчити в цьому році. Не буде збору підписів», — додав громадський активіст.

На сцену виходили лучани з різних районів Луцька та скаржились на сильний сморід, через який неможливо відкрити вікна в оселі. Вони обурювались, що представники влади та екологічні служби не реагують на скарги щодо смороду. Адже сморід не лише створює дискомфорт, але й шкодить здоров’ю.

Один з спікерів запропонував придбати апарат, котрий фіксує запахи.

Також діти зачитали реп про екологічну катастрофу в місті.

Усіх учасників заходу, котрі готові долучатись до вирішення проблеми зі смородом у Луцьку, попросили залишити свої контакти.

«Я, одна з тих людей в Луцьку, котрій накипіло через сморід в місті. Мені цікаво, чому в групі «Теревені про Луцьк» ми можемо створювати обговорення з тисячами коментарів, а на акцію прийшло зовсім мало людей. Де інші люди? Вам що, не смердить? Чи ви не в Луцьку живете? Володимир Редкач написав в соцмережах, що в Луцьку відбувається щось не те, ось ми і прийшли сюди», — розповіла лучанка Юлія Євпак.

Нагадаємо, що у Луцькій міській раді переконані, що в канали Гнідавського заводу та вільні для зливу люки завод «Біо ПЕК» зливає мелясну барду, від чого містом поширюється неприємний запах.

Завод зливає відходи автоцистернами, а не по трубах, як це передбачено. Також додали, що різний запах розходиться Луцьком через те, що барда змішується з каналізаційними відходами.

Читайте також: «В погоні за надприбутками «Біо ПЕК» труїть людей», — Григорій Недопад.


 

 

 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром