Подробиці розгрому в кабінеті ректора луцького «політеху»

11 Листопада 2016, 10:55
1832

Голова фракції «УКРОП» у Волинській облраді В'ячеслав Рубльов стверджує, що в нього є підозра про причетність нападників на кабінет ректора ЛНТУ Петра Савчука до правоохоронних органів.

Як повідомляє ВолиньPost, про це він розповів під час прес-конференції у п'ятницю, 11 листопада.

Нагадаємо, 9 листопада у позаробочий час невідомі проникли в кабінет ректора ЛНТУ і вчинили там розгром. Затримали їх охорона та водій Савчука.

За словами ректора, нападників було троє. Двох вдалося затримати в приймальні, а ще одного - біля виходу із корпусу вишу. Ректор ЛНТУ підозрює, що нападники могли «щось забрати чи встановити в кабінеті», бо у них була спеціальна валіза із технікою. Також ці люди нібито заявляли під час сутички із водієм ректора: «Хлопці, не бийте, ми тут санкціоновано». 

Нині кабінет опечатаний. Там залишилися сліди крові та погрому. За словами Савчука, на місце так і не приїхала слідчо-оперативна група. Натомість там були працівники СБУ та поліцейські.

В'ячеслав Рубльов наполягає, що ЛНТУ, як виш, що має військову кафедру та навчає атошників, заслуговує оперативного розслідування. Тому він вимагає офіційних пояснень від Петра Шпиги. Якщо ж виявиться, що були незаконні вказівки із його боку, депутати наполягатимуть на відстороненні Шпиги.

Учасники прес-конференції звернулися до керівників правоохоронних органів з проханням провести перевірку цієї події.

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром