Пікет під прокуратурою: як це відбувалося

17 Вересня 2015, 13:47
3218

Біля Волинської обласної прокуратури зібралися понад 50 активістів з вимогою люстрації у прокуратурі та МВС.

Акцію організував волинянин Ігор Козар та люди, які за словами чоловіка, підтримують його. Пікет тривав одну годину – люди в масках перекривали рух на вулиці Винниченка біля будівлі обласної прокуратури, рухаючись по зебрі, пише Волинське агентство розслідувань.

У руках вони тримали плакати з лозунгами «Петрушина у відставку», «Корецький, де твоя совість» та «Досить кришувати бандитів». Люди, що зібралися на акцію, вимагали люстрації у силових відомствах Волині.

Учасники акції кілька разів на прохання міліції та пасажирів громадського транспорту пропускали тролейбуси та маршрутки.

«Акція спрямована на люстрацію МВС і прокуратури. Я зібрав людей через те, що сьогодні існує загроза моєму життю», – розповів Ігор Козар.

Він каже, що організовувати акцію він вирішив після того, як зрозумів, що його справа зовсім не просувається. Чоловік їздив до Києва, але там його «відфутболили». Звертався у найвищі державні інституції, але допомоги від чиновників не дочекався, бо йому писали, що проблема має вирішити місце влада.

Ігор Козар проживав у селі Ростань та працював охоронцем у ПП «Флора» із 2013 року.

«Коли волинські власники виграли справу по фірмі, до мене приїхали додому і сказали: «прострелимо тобі ноги», – каже чоловік.

Це сталося 15 липня. Після цього він звертався в обласну прокуратуру і міліцію, але на сьогодні, за його словами, справа не розглядається.

«Відповідей нема. Ведуться слідчі дії, на очні ставки возять. На очних ставках людина, яка мені погрожувала, відмовляється від цього і від того, що 19 липня його охоронники особисто стріляли в мою сторону», – додає Козар. Стріляють, за його словами, за наказом В’ячеслава Полякова, директора «Флори».

З приводу стрілянини 19 липня Ігор Козар розповідає, що тоді він був у складі охорони «Феміда-інтер», яких найняли охороняти майно. Проте до території охоронці не доїхали – спочатку була перевірка прикордонників на наявність зброї, яка не виявила предметів озброєння.

«Ми доїхали до Ростані, де начальник Шацького райвідділу Оксентюк відповів, що далі ми можемо лише пройти. Ми доходимо – а там стоїть розстріляний трактор і розстріляна машина», – каже Ігор Козар.

Тому охоронці вирішили рухатися лісом. Проте тоді представники Полякова почали стріляти.
Чоловік додає, що усі ці справи залягли в кабінетах, а він переживає за свою безпеку, бо «багато знає про Полякова». Тому він змушений був звернутися до підрозділу «Грифон» з проханням охороняти його.

Акція тривала одну годину. За цей час до активісті не вийшли працівники прокуратури, щоправда їм повідомили, що можуть прийняти у приймальному відділенні. Надалі Ігор Козар планує чекати відповідей від прокуратури та виконання оголошених вимог.



















 

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром