Скільки лучанам виділять грошей з міського бюджету на проекти

05 Липня 2019, 11:19
2210

У Луцькій міській раді розповіли, скільки виділять грошей на бюджет участі.

Про це йдеться у сюжеті «Сфера-ТВ».

Уже декілька років поспіль міськрада виділяє гроші на проекти лучан. Це може стосуватися будь-якої сфери. Наприклад, минулого року, перемогли ідеї від секції з бойового гопака, підтримки хокею, на одній із вулиць зробили вуличне освітлення, придбали колонки в школу.

«Ідея бюджету участі для тог щоб створити якісь проекти, які цікаві взагалі усім лучанам, щоб вони могли ними користуватися, щоб кожен мав доступ до цього проекту», – сказав заступник директора департаменту економічної політики Луцькради Сергій Омельчук.

Механізм подачі заявки такий: сформувати ідею, порахувати бюджет, зібрати 15 підписів на її підтримку та подати заявку в ЦНАП.

Цьогоріч на проекти виділили чотири з половиною мільйони гривень. Максимальна вартість одного проекту – 250 тисяч. Отож загалом переможців буде 18. Якщо минулого року брати участь в змаганнях могли усі, то тепер правила трішки змінилися. Комунальні підприємства подавати заявки не можуть, йдеться про школи, дитячі садочки, міський звіринець, який раніше вигравав і багато інших закладів.  

«Оце рішення про виключення комунальних закладів зараз сприймається доволі двояко», – каже директор департаменту економічної політики Луцькради Борис Смаль.

Незадоволені таким рішенням уже телефонують до представників міста.

«Від 11 школи, там дуже активний батьківський комітет і вже до мене телефонували і так чому так, ми завжди брали участь, завжди вигравали», – додав Смаль.

Поки ж у міськраді вирішують як зробити так, аби більше лучан знали про проект та подавали свої ідеї. На рекламну компанію виділили 75 тисяч гривень. Але тепер треба зрозуміти, куди ефективно витрачати ці кошти.

«Не було дуже доцільним на білбордах писати про цей конкурс, цільова аудиторія цього конкурсу, це люди, які користуються Інтернетом. Брендинг конкурсу, от, наприклад, князівський бенкет створив логотип, усі кажуть супер, його видно», – зауважив член комісії Захар Ткачук.

Заявки на проект можна буде подавати уже з вересня, ближче до закінчення року розпочнеться голосування, а в 2- їх реалізація. Зараз лучани мають час думати над своєю ідеєю та оформляти заявку.

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром