«В погоні за надприбутками «Біо ПЕК» труїть людей», — Григорій Недопад

05 Липня 2019, 09:32
3447

У Луцькій міська раді переконані, що головна причина смороду в обласному центрі Волині — мелясна барда заводу «Біо ПЕК».

Про це йдеться в дописі першого заступника міського голови Луцька Григорія Недопада в Facebook.

«В погоні за надприбутками завод «Біо ПЕК» труїть людей смородом так званої мелясної барди, що залишається після виготовлення біоетанолу, зливаючи її на поля фільтрації цукрового заводу. Якби завод територіально належав до Луцька, міська рада давно б закрила це виробництво, яке порушує всі можливі норми знешкодження виробничих відходів. На жаль, поки не бачимо рішучих кроків з боку Боратинської ОТГ, до території якої належить дане підприємство», - пише він.

Посадовець додає: Луцьк не створює цей сморід, але найбільше страждає від нього.

«Вчора журналістам довелося побувати в самому осередку смороду, який псує життя і здоров׳я лучан – на полях, куди зливає залишки виробництва «Біо ПЕК». Сморід стояв жахливий, навіть попри те, що «Біо ПЕК» намагався приховати запах через суспільний резонанс, осушивши кілька полів і знезаразивши їх. Отруйну мелясну барду із заводу таємно намагаються зливати в каналізаційні мережі Луцька, де барда змішується з фекальними відходами, поширюється по каналізаційній мережі й дає таку нестерпну реакцію – різкий запах в різних районах міста», - розповів він.

Луцька міська рада, переконує Григорій Недопад, вживає всіх можливих законних методів, щоб припинити це безчинство, ми звернулися у всі інстанції, в тому числі у правоохоронні органи. Ведеться слідство.

«Наше місто – не єдине в Україні потерпає від роботи біоетанольних заводів. Така ж ситуація склалася ще в кількох областях, де є такі ж біоетальнольні підприємства, де ситуації точно такі ж, як і в нас – різкий сморід в різних зонах, отруйний запах, який викликає запаморочення і погіршення самопочуття в людей. Мелясна барда заводу «Біо ПЕК» - головне джерело смороду, але є й інші причини, зокрема, поля зливів нечистот у сусідній з містом ОТГ», - йдеться в дописі.

Читайте також: Сморід у Луцьку: чому в його появі звинувачують завод «Біо ПЕК»




 

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром