У Луцькраді розповіли, чому діяльність заводу «Біо ПЕК» є причиною смороду

04 Липня 2019, 18:06
3076

У Луцькій міській раді переконані, що в канали Гнідавського заводу та вільні для зливу люки завод «Біо ПЕК» зливає мелясну барду, від чого містом поширюється неприємний запах.

Про це 4 липня під час виїзного засідання тимчасової міжвідомчої екологічної комісії на полях фільтрації цукрового заводу розповіла начальниця відділу екології Оксана Тарабанюк.

За словами начальниці, завод зливає відходи автоцистернами, а не по трубах, як це передбачено. Оксана Тарабанюк додала, що різний запах розходиться Луцьком через те, що барда змішується з каналізаційними відходами.

«Звісно, він змішується й з іншими, адже є маса різних виробництв, які мають свої джерела викидів. Але всі скарги в основному описують рибний, м‘ясний, гнилісний запах. Лише біотенольне виробництво дає такий рід відходів, до того ж цукровий завод починає працювати лише з 25 серпня», – каже посадовиця.

Начальниця відділу екології Оксана Тарабанюк
Начальниця відділу екології Оксана Тарабанюк

Вона зауважила, що наразі йде велике споживання електроенергії – 9-10 тисяч ВАТ на добу.

До слова, Оксана Тарабанюк додала, що запах розходитися у центральний та 40-ий райони через те, що «Біо ПЕК» зливає нечистоти у «вільні» люки.

«Запах не може перенестися з Гнідавського заводу на такі великі відстані, як до центру та на 40-ий квартал, у випадку, якщо не скидають відходи біотенольного виробництва у каналізаційні люки, які знаходяться на централізованій каналізаційній мережі міста», – зазначила начальниця відділу екології.

За її словами, для того, аби ці відходи не викидалися кустарними методами на основі радянських технологій потрібно придбати відповідне обладнання.

Наразі звернення щодо неправомірних дій «Біо ПЕКу» направили до прокуратури.

«Правооохоронні органи займаються фактом зливу нечистот. Далі слово буде за ним. Після здійснення досліджень санітарних та природоохоронних органів, чекатимемо реакції», – резюмувала Оксана Тарабанюк.

1
Канал, куди «БІО-ПЕК» не зливає мелясну барду
Канал, куди «БІО-ПЕК» не зливає мелясну барду

1
Захлорований канал
Захлорований канал




Канал під час бродіння барди
Канал під час бродіння барди

Коментарі
04 Липня 2019, 22:37
А привокзальний район?Вночі неможливо відкрити вікно,з вечора сморід жахливий по всіх дворах.
Коментар
24/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром