Єршова: проблему транспортного сполучення може вирішити новий тролейбусний маршрут

10 Листопада 2016, 15:50
Вулиця Єршова 2687 Джерело: maps.google.com
Вулиця Єршова

Мешканці вулиці Єршова і прилеглих до неї вулиць скаржаться на проблеми з транспортним сполученням.

Про це у коментарі Район.Луцьк розповів місцевий житель Вадим.

«Діти з вулиць, що прилягають до Єршова, навчаються в 21 та 22 школах і змушені туди добиратись пішки, щодня півгодини в один бік. А якщо пощастить – вдається після 10-15 хвилин пішки ще одну-дві зупинки під'їхати від «Північного» або «Колізею». Так само звідси водять діток в дитячі садки між проспектами Молоді та Відродження. А ще гуртки, музичні та художні школи, спортивні секції... А зима вже ось-ось і це питання знову стає дуже гострим», – ділиться проблемою чоловік.

Лучанин розповідає, що неодноразово звертався з питанням транспортного сполучення в різні установи, проте правди добитися не вдалося.

«Ми звертались в міськраду, в управління транспорту, в управління інфраструктури і туризму в ОДА (до Мирки Івана особисто) – всі «футболять» один до одного, ніхто не береться вирішити проблему. До вулиці Єршова прилягає багато вулиць з житловими будинками – Гущанська, Андрузького, Мрії і багато інших. Думка, що всі жителі новобудов мають власні авто, абсолютно хибна. До того ж, тут багато діток і пенсіонерів», – розповів Вадим.

Із запитанням про транспортні проблеми району ми звернулися до начальника управління транспорту та зв’язку Луцької міської ради Анатолія Миронюка.

«Минулого року на вулиці Єршова уже працював тролейбус. Маршрути уже «набивали» пасажиропотік і справді були зручними для мешканців вулиць Андрузького, Гущанської і інших. Підприємство електротранспорту в дохідній частині від цих маршрутів не страждало.

Але основна точка пасажиропотоку тут знаходиться на 40-му кварталі. Люди вчинили ґвалт, зверталися в різні інстанції. Ми врегульовували тролейбус, щоб він недовго стояв на кінцевій КРЗ, а відразу їхав. Проте тиск був дуже великий, і ЛПЕ змушене було повернути старі маршрути «вісімки» і «дев’ятки», – розповідає Анатолій Матвійович.

З його слів, про проблему в управлінні знають і вже існують деякі напрацювання щодо її вирішення.

«На часі планується поставка ще декількох тролейбусів з Польщі. Зі збільшенням кількості рухомого складу планується запуск нового маршруту. Він має з’єднати Залізничний вокзал і вулицю Єршова через проспект Перемоги. Не знаю, якого часу це питання – місяця, двох чи кварталу, – все залежить від того, коли буде поставка», – зазначив чиновник.

Були плани і на автобусне сполучення вулицею Єршова, проте приватні перевізники не хочуть працювати на такому маршруті.

«Вулицею мав курсувати 33-й маршрут. Двічі оголошували конкурс і ніхто не схотів туди йти. Автобусний маршрут сюди запустити наразі тяжко – ніхто не зголошується. Автобуси в місті не комунальні і змусити ми нікого не можемо. Тому поки надія лише на електротранспорт», – підсумував Анатолій Миронюк.

Олександр РОГАЛЕВИЧ

Використання цього матеріалу без дозволу редакції «Район.Луцьк» заборонене. Авторські права захищені українським і міжнародним законодавством. Під «використанням» мається на увазі повна або часткова републікація цього матеріалу на сторінках інших інтернет-видань (окрім соціальних медіа). Щодо використання матеріалу телефонуйте +38 066 413 29 28 або пишіть на редакційну електронну адресу [email protected]

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром