«Лапша і реальність»: поліцейська реформа на прикладі Волинської області

10 Листопада 2016, 14:24
4447 Джерело: УНІАН

Волонтера фонду «Народний тил» Романа Сініцина обурив вибір кандидатур, які пройшли відбір на вакантні посади слідчих та дільничних поліції Волині.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Публікуємо допис без змін та правок:

«Зараз буде великий але надіюсь нескучний текст про «поліцейську реформу». 
На прикладі однієї області. 
Щоб у Вас було розуміння різниці між лапшою на вухах, яку вішає Аваков і секта його радників і тим, що відбувається насправді.

«Насправді» і слова про «успішну реформу» - це дві різні реальності.

В реальній реальності є неприкритий саботаж і тихе але впевнене відновлення ментовської ієрархії на всіх рівнях, повернення старих корумпованих кадрів у систему яку трохи підкосило після Майдану та атестації в окремих областях (в тих де була широко включена громадськість: Волинська, Одеська, Миколаївська, Київська…). 
Система у всій своїй ієрархії викручується і супротивляється потраплянню в її ряди нових і «не своїх» людей.

Ітак Волинь. На Волині, як і в кожній області, є постійно-діюча поліцейська комісія. Навколо формування цієї комісії, в свій час, була купа скандалів, інтриг і маніпуляцій. Впринципі як і усюди. Але комісію сформували. Далі були інциденти коли журналістів і громадськість не допускали до засідань цих комісій, і ви далі зрозумієте чому. 

Ітак нещодавно в області оголосили конкурс на заміщення вакантних посад дільничних та слідчих. Посад усього під 20. Подалось більше 200 осіб. Десь 80% люди «з вулиці», дехто з АТО, з вищою освітою, переважно молодь. Але без досвіду роботи у системі. «Свіжа кров» у хворий організм - це ж чудово.

Першим етапом була здача професійних тестів і тестів на загальні навички.

Наступним етапом стало тестування з фізичної підготовки. Біг, підтягування, прес і.т.д. До цього тестування ми повернемось трохи нижче, а зараз давайте знайомитись з головним героєм.
І ось тут цікаво.

Знайомтесь. Сірьожа. Прізвище Бурмеха.
Сірьожа в Одеській області був головним кадровиком МВС. Ще начальником Управління матеріального забезпечення області. Я думаю не потрібно пояснювати хто такий головний кадровик міліції області і які питання він може і вміє вирішувати.

Тісним і іноді кумівським зв’язком Сірьожа пов’язаний з Одеськими ментами Доскевичем (колишній зам Сірьожі) та Бурдейним. Просто загугліть ці прізвища, там волосся дибки іноді стає.

Сірьожу також пов’язують з нєкім Ташматовим, колишнім заступником начальника громадської безпеки Одеси. Ташматова ж з поборами і обкладанням даниною підприємців.

Ще Сірьожа в вузьких колах відомий завдяки дружині. Правда прізвище у дружини Фролова.

Фролова – приватний нотаріус. Приватний нотаріус Одеських «чорних рієлторів».
«Указанный нотариус широко известна в кругах риелторов, как нотариус, у которого можно сделать что угодно – от доверенностей без людей, до сделок с нарушениями. Многие агентства недвижимости принципиально не работают ни с какими документами, которые оформлены данным нотариусом».

З приходом грузинів в область, Лордкіпанідзе відразу звільняє цілий ряд незручних йому і корумпованих співробітників, начальників райвідділів, схемщиків і.т.д. в тому числі і Сірьожу і його корєша Доскевича. 
Викликає їх усіх до себе. І шле на х*й. 
Люди кажуть, що майже в прямому смислі шле. А на їхні місця розставляє своїх людей.

Здавалось-би все. Історія Сірьожі має обірватись.

Але не все. Слідкуйте за руками.

Сірьожа зараз … в.о. начальника кадрового забезпечення ГУ НП Волинської області.

Як?
Просто. Як вільно-найманий співробітник, за цивільно-правовим договором. І Сірьожа рулить, по суті, кадровим відбором у вже Поліцію області.
І рулить усіма кадрами області. Області з бурштином і двома кордонами. Не найгірша така область.

Сірьожа присутній на засіданнях постійної поліцейської комісії. Сірьожа розказує комісії як і за що треба голосувати. Радить з висоти свого кадрового досвіду).

Але бути в самій системі повністю, а не на пів шишечки, Сірьожі дуже хочеться (вислуга, пільги, відсутність приставки в.о, погони полковника, забезпечення житлом і маса інших плюшок).
І Сірьожа подається в Луцьку …. на дільничного.

З головного кадровіка ОБЛАСТІ але не в погонах. На ЗВИЧАЙНОГО ДІЛЬНИЧНОГО, але вже з погонами.

Сірьожа успішно здає тести і фізкультуру. 
Повернемось до тих самих тестів з фізкультури. 80% «людей з вулиці», які хотіли стати в Луцьку дільничними та слідчими, відсіялись на тестах з фізичної підготовки. Це за словами луцьких активістів. А не відсіялись 18 чоловік в тому числі і головний кадровик області Сірьожа. Давайте познайомимся з тими хто ще НЕ відсіявся:

- Євлошевський Володимир Олександрович слідчий – син начальника Волинського училища професійної підготовки працівників міліції. Колишній співробітник. Звільнений з лав МВС. За моєю інформацією був спійманий на вживанні наркотиків, «попросили» написати заяву. 
- Якимлюк Ольга Віталіївна слідчий - працівниця ГУ НП. Кажуть донька прокурора. Кажуть з незадекларованими ділянками на Шацьких озерах.
- Бурмеха Сергій Вікторович дільничний офіцер. Власне Сірьожа.
- Вініченко Олександр Сергійович дільничний офіцер – колишній начальник начальник Малиновського райвідділу м.Одеса і Роздільнянського райвідділу в Одеській області. Як і Сірьожа подається на дільничного в Луцьк )))
- Берило Олександр Георгійович дільничний офіцер – колишній начальник Комінтернівського райвідділу в Одеській області. Як і Сірьожа подається на дільничного у Луцьку )))
- Томащук Віктор Володимирович дільничний офіцер – колишній старший опер Горохівського райвідділу у Волинській області. Походу хлопнули на хабарі
- Івасюта Володимир Мар’янович дільничний офіцер - син Івасюти Лолліти - судді Луцького міськрайонного суду. 
- Романюк Анатолій Валентинович дільничний офіцер – колишній співробітник, старший опер. Або був звільнений або не пройшов атестацію. Ось декларація
- Матвійчук Володимир Анатолійович дільничний офіцер - колищній або діючий співробітник, Луцький райвідділ. Можливо теж не пройшов атестацію.
9 з 18 «цікаві». І це місцеві журналісти особливо не досліджували інших. Якщо є якісь неточності, вибачайте, поправлю.

А тепер давайте ще трішки про фізкультуру. Як вони ту фізкультуру складали - не зовсім зрозуміло. 
Журналістів запрошено, наскільки знаю, не було. Відеозапису процесу, як це робить у Рівному Голова поліцейської комісії та Начальник місцевої патрульки Serhii Merchuk – у Луцьку швидше за все теж не було, 
Одному з членів комісії -керівнику Луцької Патрульки Олександру Вовченко, про те що буде проводитись тестування з фізичної підготовки претендентів, повідомили телефоном за півгодини до самого тестування. Ясно, що з’явитись настільки оперативно на них він не зміг.

Рулив і рулить усім цим процесом Сірьожа. В результаті у Луцьку відібрали двох його Одеських корєшів, колишніх начальників різних Одеських райвідділів. У Луцьк дільничними. Як і самого Сірьожу.

В п'ятницю якраз чергове засідання цієї комісії. Де їх мають затвердити. Дуже цікаво, що там буде.

Статус Сірьожі у ФБ місяць тому - "Черная полоса иногда становится взлетной" якнайкраще передає трагікомізм усієї ситцації.

Як і перепост нотаріуса-дружини про те, що Лордкіпанідзе накінець-то звільнили у Одесі.

Мояноваполіція. Ага

p.s. І при чому тут Ігор Палиця? ))», - йдеться у дописі

Коментарі
10 Листопада 2016, 19:16
Мене особисто ота Лапінська миш - Доманська харить. як і вся братія яка в любій незрозумілій ситуації кричить про те шо порушують права журналістів. треба розуміти шо не все може бути гласним.
11 Листопада 2016, 12:20
Вам писакам аби нагадити в ефірі! Про чурікова святого і божого нагадати? Ви ж всі однакові! Рильце і у всіх в пушкові! Давайте про себе намалюйте, про свої темні сторони життя. Лізете куди вас не просять.
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром