У «Волиньгазі» зафіксували майже 6,7 тисяч витоків газу

04 Липня 2019, 12:21
фото ілюстративне 1538
фото ілюстративне

Фахівці групи комплексно-приладового обстеження та діагностики газопроводів «Волиньгазу» цього року вже продіагностували понад 3,1 тисячі кілометрів газопроводів, або 32 %.

Працівники виявили понад сотню пошкоджень ізоляційного покриття сталевих газопроводів, майже 6,7 тисяч витоків на стояках, кранах та засувках, а також майже 50 витоків на підземних газопроводах. Діагностика та усунення витоків на цих ділянках забезпечила безаварійну та безперебійну доставку газу до понад 50 тисяч домогосподарств регіону. До кінця року фахівці групи КПО обстежать ще майже 3,4 тисячі кілометрів газових мереж.

«Старіші мережі вимагають великих витрат. Наприклад, мережі, яким уже понад 40 років, необхідно обстежувати щороку. Таких на Волині майже 420 кілометрів.  Підземні мережі, яким понад 25 років, потрібно перевіряти за допомогою приладів що три роки. Трасу газопроводу обстежують пішки із застосуванням спеціального обладнання та приладів», – інформує технічний директор «Волиньгазу»  Павло Козюк

Найбільший обсяг робіт з комплексного обстеження газопроводів та їх обслуговування завжди фахівці виконують у літній період. Це дає змогу підготувати мережі до завантаженої роботи в опалювальному сезоні, уникнути незапланованих відключень газу споживачам під час холодів.

Своєчасне виявлення пошкоджень та ремонт газових мереж дозволяє уникнути аварійних ситуацій та забезпечити безаварійне і безперебійне транспортування газу до 245 тисяч домогосподарств Волині.

За допомогою спеціальних високоточних приладів наші фахівці, під час комплексної діагностики, здійснюють технічну оцінку стану газопроводу, вимірюють товщину стінок металу труби, оцінюють стан ізоляційного покриття та визначають корозійний стан труби. Все це дає можливість своєчасно ліквідувати дефекти та запобігти виникнення аварійних ситуацій. 

У 2018 році фахівці дільниці діагностики газопроводів виконали приладове обстеження  5,7 тисяч кілометрів мереж. Внаслідок обстеження знайшли 36 пошкоджень ізоляційного покриття, понад 14,4 тисяч витоків на стояках, кранах, засувках та 74 витоки природного газу на підземних газопроводах.

Читати також: До 5 липня волиняни можуть цілодобово подати показаники газу

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
22.04.2024