У скільки обійдеться оренда житла для студентів у Луцьку

04 Липня 2019, 09:28
5702

Ще ті, хто закінчив університет не встигли з'їхати з квартир, як вже нові студенти активно почали шукати житло.

Скільки треба віддати, аби поселитися у луцькій багатоповерхівці і чи реально швидко та безболісно знайти омріяне помешкання, — у сюжеті Сфера-ТВ.

Знайти житло у Луцьку для студентів не так легко. Ціни, кажуть абітурієнти кусаються.

«Різні варіанти розглядаємо, але  скажемо так зараз вартість не підходить», — каже студентка Катерина.

Якщо квартири трішки дешевші, то це одразу насторожує. Значить ремонт там робили років 20 тому.  Зараз шукають квартири завбачливі, сезон буде у серпні. Хоча експерти кажуть, що знайти житло навіть тепер ще й з допомогою агента з нерухомості важко. Крім цього студенти хочуть жити ближче до свого навчального закладу, отож навіть добрі квартири, але на окраїні міста ігнорують.

В новобудові можна зняти житло від 6 до 8 тисяч гривень, у старих радянських будинках від 4-х. Зараз на ринку оренди житла кількість кімнат не має значення, усе залежить від району та стану квартири. Якщо ціна нижча, значить немає усієї техніки чи меблів, або власники будуть навідуватися чи то прати речі, чи просто подивитись телевізор.

«В нас нема тої культури такої, що люди займаються здачею в оренду і не у всіх є така культура по підготовці, нічого не міняється, не робиться ремонт, здається собі, ну і нехай здається», — каже керівниця агенства нерухомості Лариса Мосійчук.

Фахівці кажуть, що агентам з нерухомості платити наперед не можна, тільки за фактом, бо так є ризик натрапити на шахраїв. А з орендодавцем обов'язково треба укласти договір.

Читайте також: У Луцьку відкрили пам'ятник студенту

Коментар
20/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром