Як лучанин знайшов роботу з допомогою кар'єрного радника

04 Липня 2019, 09:18
2211

На власному прикладі в ефективності Інституту кар’єрного радника переконався пошукач роботи Олександр, який знайшов свою нішу на ринку праці з  його допомогою кар’єрного радника. 

На перший погляд, досить типова ситуація молодий чоловік із вищою економічною освітою на початку року опинився без роботи. Статус безробітного отримав 4 січня 2019-го, — розповідають в обласному Центрі зайнятості. 

Продуктивна співпраця з кар’єрним радником забезпечила реалізацію алгоритму дій, який передбачав  не тільки консультації, а й навчання технікам самопрезентації, участь у семінарах із пошуку роботи, тренінгах щодо професійного розвитку тощо. Як наслідок – через чотири місяці – 10 травня 2019 року Олександра працевлаштували у ПрАТ «АБІНБЕВ ЕФЕС Україна» фахівцем із продажу. Індивідуальний супровід кар’єрного радника та моніторинг ситуації після працевлаштування показав, що вже 6 червня цього року  Олександра був призначили виконувачем обов’язків директора територіального менеджера з продажу у Волинській області на цьому ж підприємстві.

Такий успіх був би неможливим без партнерського принципу у роботі центру зайнятості. Без перебільшення можна стверджувати, що Інститут кар’єрного радника пропонує сервіс, від якого виграють усі: безробітний знаходить бажане робоче місце, роботодавець отримує кваліфікованого працівника, держава замість утримання безробітного – офіційно сплачені податки.

Нова модель взаємодії спонукає по шукачів роботи усвідомлювати власну відповідальність за працевлаштування. Це, своєю чергою, допомагає кар’єрним радникам ефективно виконувати свої функції.

Із огляду на це зрозуміло, наскільки важливі сучасні методи та інструменти в роботі кар’єрних радників, які розпочали роботу з січня 2019 року. Зокрема, профілювання осіб дозволяє наочно визначити співвідношення мотивації безробітного (не лише сукупності його бажань і очікувань, а й готовності до активних пошуків) та потенціалу працевлаштування (можливостей, які ринок праці відкриває для конкретного пошукача з його досвідом і кваліфікацією). Професійна оцінка цих компонентів дає можливість кар’єрному раднику побачити слабкі й сильні сторони осіб, які шукають роботу, і, відповідно, запропонувати індивідуальний план надання послуг.

19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром