Луцька письменниця – лауреат європейського літературного фестивалю

10 Листопада 2016, 12:02
1717 Джерело: Таблоїд Волині

Письменниця Ореста Осійчук (літературний псевдонім – Оршуля Фариняк) стала лауреатом Загальноєвропейського фестивалю наукової фантастики «Єврокон».

Фестиваль тривав у Барселоні з 4 до 6 листопада, – повідомляє Конкурент з посиланням на портал Зоряна Фортеця.

Оршулю Фариняк, автора фентезійних книжок для підлітків «Айхо, або Подорож до початку» і «Айхо, або Полювання на шпигуна», відзначили у номінації «Найкращий дебют».

Перший загальноєвропейський фестиваль «Єврокон» відбувся 1972 року у місті Трієст, Італія. Тоді ж створили організацію, яка керує проведенням «Євроконів» – Європейське Співтовариство Наукової Фантастики (European Science Fiction Society).

Первісно «Єврокони» проходили раз на два роки, з 1982-го – щороку. Європейський фестиваль зазвичай приєднується до національного конвенту любителів фантастики, або, за відсутністю національного, до найбільшого фестивалю чи форуму відповідного напрямку.

Довідка: Ореста Осійчук народилася 1 червня 1982 року в смт Журавне Жидачівського району, Львівської області. Дитинство та юність майбутня письменниця провела у містечку Стара Вижівка на Волині. У 1999 році закінчила Старовижівську загальноосвітню школу. 2005 року здобула вищу освіту на юридичному факультеті Волинського державного університету імені Лесі Українки. Захистила дипломну роботу на тему «Правовий статус подружжя». Мешкає у Луцьку з 2008 року. Оршуля Фариняк – володарка Першої премії літературного конкурсу «Коронація слова 2013» в номінації «Прозові твори для дітей» за роман-фентезі «Айхо».

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром