Луцька фотографка перемогла в європейському конкурсі

03 Липня 2019, 15:52
1920

Луцька фотографка Лідія Кожевникова стала абсолютною переможницею фотоконкурсу #MakingEurope2019, який святкує 70-річчя Ради Європи.

Тема конкурсу – розповідь про людей, місця, культуру та історію Європи у фотографіях, – йдеться на сторінці змагання.

«Створена в 1949 році, Рада Європи нараховує 47 країн, які охоплюють 840 мільйонів чоловік. Її основні цінності – права людини – демократія – правова норма. На цьому тлі конкурс мав на меті стимулювати роздуми про спільну тематику між цими країнами та людьми, їх реальність, виклики, очікування та надії на краще майбутнє», – інформують організатори.

Понад 2 000 записів подали у п'яти категоріях: #people, #places, #moments, #challenges та #blackandwhite.

Журі, що складається з 3-х лідерів Ради Європи: Ліліан Маурі-Паск'є, президент Парламентської асамблеї, суддя Лінос-Олександр Сициліанос, голова Європейського суду з прав людини і Габріелла Баттайні-Драгоні, заступник Генерального секретаря, та 3 експерти з дизайну: Девід Каскаро (Франція), Діна Оганова (Грузія) і Кароліна Вейо (Фінляндія), обирали переможця для кожної категорії та загального переможця.

Лідія назвала свій знімок «Разом ми можемо зробити більше», вона брала участь у категорії #люди і стала кращою з кращих.

«Відчуття оптимізму і надії, що виникають з цієї групи людей на пляжі Балтійського моря», – йдеться в описі фотографії.

Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром