За шахрайство судять колишніх чиновників міграційної служби

17 Вересня 2015, 10:38
1899

Екс-керівницю Луцького РС Державної міграційної служби та трьох її підлеглих судять за шахрайство.

Колишня очільниця Луцького РС ДМСУ Галина Грищук, троє екс-головних спеціалістів відомства Анна Онопрійчук, Леся Ларіна та Юрій Кучера нині перебувають на лаві підсудних у Луцькому міськрайонному суді, пише Під прицілом.

Так,  за період з листопада 2014 року до січня 2015 року, переконує прокуратура, четверо посадовців райсектору Держміграційної служби скоїли 172 епізоди і за цей період за оформлення документів взяли з громадян на 36 440 гривень більше, ніж потрібно було.

Крім того, як зазначено в обвинувальному акті, підсудні вищезгадані кошти привласнили.
Сторона обвинувачення доводить, що екс-керівниця відомства Галина Грищук домовилася зі своїми підлеглими Анною Онопрійчук, Лесею Ларіною та Юрієм Кучерою про те, щоб вони називали клієнтам ціну більшу на 200-300 гривень за виготовлення закордонного паспорта. Гроші, як доводить прокуратура, посадовці брали готівкою, в кінці дня вели їхній облік, необхідну для оформлення документів суму залишали, а решту віддавали Галині Грищук. Шефиня ж, за версією обвинувачення, пізніше і розподіляла усі кошти.

Такі дії працівників Районного сектору міграційної служби правоохоронці розцінили як шахрайство та відкрили за цим фактом кримінальне провадження. Крім того, потерпілими по цьому провадженню визнано 26 осіб.

Наразі провадження уже розглядається у Луцькому міськрайонному суді. Хоча суд ще не приступив до допиту обвинувачених, вони своєї вини у скоєному не визнають. 

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром