Луцьких водіїв вчать користуватися паркоматами

10 Листопада 2016, 09:15
1915

У комунальному підприємстві «АвтоПаркСервіс» стверджують, що водії ігнорують правила паркування та не хочуть платити за паркомісце.

Про це йшлося на прес-конференції щодо розвитку паркування у місті Луцьку у середу, 9 листопада.

Нагадаємо, що 19 жовтня на вулиці Карпенка-Карого відкрили першу у місті платну комунальну парковку на 25 паркомісць, вартість стоянки за годину – шість гривень.

Заступник директора комунального підприємства «АвтоПаркСервіс» Анатолій Носалюк розповідає,  що часто водії відмовляються оплачувати місце для паркування, мотивуючи це тим, що мають право на кілька безплатних хвилин стоянки. Посадовець пояснює – таких хвилин насправді не існує. Припаркувавши автомобіль на платній стоянці, водій зобов’язаний відразу ж сплатити вартість послуг за користування майданчиком для паркування.

Для того, аби інспектори паркування могли засвідчити оплату послуги, придбаний паркувальний талон потрібно розмістити у лівому нижньому куті лобового скла автомобіля. Після того, як оплачений час паркування закінчився, водій має 10 хвилин, аби звільнити парковку, або знову оплатити послугу та продовжити час паркування.

Окрім цього,  наголошує Анатолій Носалюк, пільгові категорії населення, як правило, не мають права на безоплатну парковку. Припаркуватися безплатно можуть тільки інваліди з порушенням опорно-рухового апарату. Для таких категорій на парковці виділено 10% паркомісць.

Натомість несплата водієм вартості послуг паркування тягне за собою  накладення штрафу від 8 до 12 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (136 – 204 гривні).

Якщо ж водій припаркується на місці,  яке призначене для безоплатного пільгового паркування та не пред’явить документ,  що засвідчує інвалідність, йому загрожує штраф від 15 до 18 неоподаткованих мінімумів (255 – 306 гривень).

Читайте також: Карпенка-Карого: працівникам комунальної парковки погрожували гранатою.

Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром