Для боротьби зі смородом в Луцьку розпочнуть збір підписів

02 Липня 2019, 22:53
1761

У Луцькій міськраді оголосили про збір підписів серед мешканців облцентру Волині для ліквідації причин смороду.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

«Протягом останнього часу ситуація зі смородом, що спричинена діяльністю заводу із виробництва біоетанолу «БІО-ПЕК» досягла критичної межі. Сморід поширюється із фільтраційних полів заводу, куди зливають різні відходи та продукти діяльності. На жаль обласні органи влади, які мають повноваження вирішити цю проблему, не реагують на неодноразові звернення посадових осіб та депутатів Луцької міської ради», - йдеться у повідомленні.

У міськраді зазначили, що сьогодні завдяки досягненню домовленості між головою Волинської облради Ігорем Палицею та міністром екології і природніх ресурсів України Остапом Семераком про проведення ґрунтовної комплексної позапланової екологічної перевірки, стало можливо вжити усіх заходів, а у разі наявності підстав - прийняти рішення про припинення діяльності заводу через суд.

«Для цього необхідно зібрати якомога більше підписів на підтримку звернення до Міністерства екології та природніх ресурсів України та Державної екологічної інспекції України про проведення позапланової перевірки», - зазначається у повідомленні.

Збір підписів проводитиметься завтра, 03 липня з 09:00 до 17:00 в наступних пунктах:

ЦНАП, пр. Лесі Українки, 35;

Департамент соціальної політики, пр. Волі, 4а;

Будинок культури м-ну Вересневе, вул. Корольова, 10;

Школа № 2, вул. Львівська, 28;

Школа № 24, вул. Станіславського, 52 а;

ТРЦ "Порт-Сіті", вул. Сухомлинського, 1.

Також працівники міської ради будуть проводити збір підписів на ринках міста, підприємствах, у медичних закладах та безпосередньо у мешканців, що скаржились на гарячу лінію 15-80 по вказаній проблемі.

Читайте також: Лучани вийдуть на мирну акцію через сморід у місті

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром