Викрадачам елітної іномарки в Луцьку відмовили в апеляції

02 Липня 2019, 17:18
Викрадачам елітної іномарки в Луцьку відмовили в апеляції 2359
Викрадачам елітної іномарки в Луцьку відмовили в апеляції

Жителям Рівненщини, які у Луцьку викрали елітну іномарку відмовили у апеляційному позові про зменшення розміру застави, розмір якої — 960 900 гривень, та дозволу домашнього арешту.

Про це пише Rivne Media.

Рівненський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги захисників 44-річного рівнянина С. і 36-річного жителя міста Вараш П. на ухвали Рівненського міського суду від 15 червня 2019 року про задоволення клопотань слідчого про обрання підозрюваним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 289 Кримінального кодексу України (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб), запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб, з визначенням розміру застави — 960 900 гривень кожному.  

Нагадаємо, органи досудового розслідування підозрюють трьох громадян С., П. та А.,  у незаконному заволодінні елітною іномаркою моделі BMW X5. Зникнення автомобіля його власник виявив у Луцьку 14 червня цього року. Транспортний засіб підозрювані заховали в одному з гаражів міста Вараш. Того ж дня двох підозрюваних, С. та П., співробітники СБУ затримали, а наступного дня  органи досудового розслідування повідомили їм про підозру у вчиненні кримінального правопорушення. Санкція ч.2 ст. 289 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з конфіскацією майна.

Наразі вирішується питання про оголошення в розшук третього підозрюваного А., який від правоохоронних органів переховується.

У ході судового розгляду захисники підозрюваних просили суд апеляційної інстанції  скасувати ухвали місцевого суду та постановити нові, якими обрати С. та П. запобіжний захід, не пов’язаний з триманням під вартою, а також зменшити розмір застави до 38 тисяч гривень. Якщо захисник підозрюваного С. переконував суд, що його підзахисному буде достатньо цілодобового домашнього арешту, то захисник П. просив змінити запобіжний захід його підзахисному на домашній арешт у нічний час.

Рівненський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду кримінальних справ ухвали Рівненського міського суду від 15 червня 2019 року залишив без змін, апеляційні скарги захисників підозрюваних — без задоволення. Приймаючи такі рішення, суд виходив з того, що підозрювані уже притягувались до кримінальної відповідальності, один з них має непогашену судимість, зі слідством співпрацювати відмовляються, наполягаючи на своїй невинуватості. 

Ухвала суду апеляційної інстанції діятиме до 12 серпня 2019 року.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром