Луцький РАЦС не закриватимуть

02 Липня 2019, 11:22
РАЦС у Луцьку 5009
РАЦС у Луцьку

У Луцьку послугами Центру надання адміністративних послуг за 2018 рік скористалися більше 257 тисяч людей. Для прийому більшої кількості клієнтів ЦНАП потребує більшого приміщення, яким після реконструкції стане будівля РАЦСу.

Про це стало відомо 2 липня під час зустрічі з представниками ЗМІ щодо функціонування та розвитку ЦНАП.

«За 6 років ми зробили багато. Сьогодні місто може пишатися ЦНАПом. Впродовж цих років нам першим в Україні вдалося виконати закон «Про надання послуг через ЦНАП», наразі маємо задекларованих 422 послуги, на початках їх було 276», — сказала директорка Центру Лариса Карп’як.

За її словами, адміністратори ЦНАПу є універсальними солдатами, адже вони надають усі послуги, окрім адміністраторів, які реєструють фізичних та юридичних осіб та оформлюють біометричні паспорти.

За 6 років роботи послугами ЦНАПу скористалися більше мільйона людей. Як зазначила директорка, найпопулярнішою є послуга виготовлення біометричних паспортів, другою – виготовлення ІD-карток та реєстрація й зняття з реєстрації з місця проживання. Варто зауважити, що за 6 років у Центрі видали більше 80 тисяч  закордонних паспортів та майже 25 тисяч українських.

Лариса Карп’як розповіла, що у ЦНАПі намагаються сприяти поповненню міському бюджету. У 2018 обсяг цих коштів склав 25 416 705 гривень, тоді як у 2013 – 12 686 148.

Також вона додала, що є й проблемні питання, адже багато послуг мають принцип екстериторіальності. «Добре, що в рамках децентралізації багато послуг передали на місця, але ми зіткнулися з рядом труднощів. До нас звертаються онлайн фізичні особи з усієї області щодо витягів. Ця послуга – безкоштовна, працівники ЦНАПу затрачають свій час, папір, формують справи, зшивають, а надходжень від цього немає. Також є проблема, що у багатьох громадах у Волинській області немає державних реєстраторів, усі райони їдуть до нас, виникає черга, лучани обурюються», — зауважує Карп’як.

Посадовиця зазначила, що у планах Центру – придбання автомобіля, щоб здійснювати виїзні прийомі, наприклад, в Заборольську ОТГ, а також відкриття філії у найбільш густонаселеній частині міста.

«Коли ЦНАП будувався, стільки послуг не було, і приміщення, яке ми маємо, задовольняло всі потреби, але наразі такою кількістю послуг цього не достатньо. Тому з міського бюджету виділили кошти на розроблення проектно-кошторисної документації, були домовленості з державним фондом регіонального розвитку про те, що будуть виділені кошти з Фонду для реконструкції приміщення. Звісно, послуги РАЦСу надаватимуться й надалі в ньому. Ми не хочемо закривати РАЦС, просто їхні послуги надаватимуть в кращих та значно комфортніших умовах, ніж є сьогодні», — сказала Лариса Карп’як.

Читайте також: У Луцьку готуються до протестів через сморід

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром