У Луцьку обговорили досягнення програми EGAP у Волинській області

09 Листопада 2016, 15:20
1686

У Луцьку відбувся підсумковий круглий стіл координаторів програми EGAP на Волині.

Про це повідомляють у прес-службі ВОГО «Фонд місцевого розвитку».

Вже майже рік Луцьк знаходиться в епіцентрі впровадження програми EGAP («Електронне врядування задля підзвітності влади та участі громади»). Програма є спільною ініціативою Державного агентства з питань електронного урядування та Фонду Східна Європа та фінансується Швейцарською конфедерацією. Реалізовують її у чотирьох областях України – Волинській, Одеській, Дніпропетровській, Вінницькій.

Регіональними партнерами програми у Волинській області є ВОГО «Фонд місцевого розвитку» та ЛМГО «Центр Політичного Аналізу та Виборчого Консалтингу». 

Під час прес-конференції з нагоди початку реалізації Програми координатори озвучили мету - налагодження комунікації між владою та громадськістю за допомогою використання інформаційно-комунікаційних технологій (ІКТ) у цьому процесі, забезпечення кращого доступу громадян до адміністративних послуг, зменшення корупційних ризиків та підвищення рівня довіри до органів влади.

Протягом року провели низку заходів, серед яких соціологічне опитування, фокус-групи, навчальні семінари, тренінги, конкурс IT-проектів EGAP Challenge. За результатами дослідження станом на грудень 2015 року 79 % населення ніколи не чули терміну «електронна демократія».

«Поняття «е-демократія» та «е-врядування» лякають людей, адже вони не розуміють його значення, - зазначив керівник проекту у Волинській області Петро Верзун. – Хоча інструменти е-врядування давно ввійшли у повсякденне користування. Це і електронні послуги, які надаються у Центрі надання адміністративних послуг (ЦНАП), платформа «Відкрите місто», «Система єдиних петицій» тощо. Нашим завданням було донести до громади розуміння ефективності використання цих та багатьох інших інструментів».

З метою підвищення рівня «електронної освіченості» впродовж реалізації Проекту провели два семінари-практикуми і навчальний захід для представників громадських організацій, ЗМІ та влади.

Під час реалізації проекту запровадили ще один напрямок - розробку нових інструментів е-врядування, що було втілено у форматі конкурсу IT-проектів з е-демократії EGAP Challenge. Одне із завдань - активізувати та об’єднати в одній команді громадських діячів, які мають розуміння і бачення розвитку е-демократії, журналістів, які можуть донести інформацію до громади, та IT-спеціалістів, які б знайшли відповідне технічне рішення.

Досягненням впровадження проекту у Волинській області стало значне розширення географії. У хакатоні (креативний вікенд), який відбувся в липні в Луцьку, взяли участь команди з 9 міст України – Рівного, Івано-Франківська, Тернополя, Києва, Львова, Запоріжжя, Нововолинська, Луцька, Вінниці.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром