У Луцьку відбувся фінал чемпіонату України з дебатів

01 Липня 2019, 19:10
3061

У Луцьку відбулися завершальні етапи змагання за звання переможців чемпіонату України з дебатів у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки, організованого Волинським осередком Федерації дебатів України.

30 червня пройшла півфінальна гра на тему, чи рух за захист навколишнього середовища повинен відмовитись від наративу про зміни в побуті і споживанні кожної людини як способу боротьби з глобальним потеплінням на користь концепту інстутиціональної відповідальності.

Нарешті, у фінальній грі дискутували про те, чи країни Східного Партнерства ЄС в межах кордонів, офіційно визнаних ООН, повинні провести місцеві референдуми в рамках спеціально визначених макрорегіонів щодо зовнішньополітичного вектору розвитку свого регіону, і відокремити по дві незалежних держави на основі їх результатів. У результаті вдалих і переконливих виступів на задану тему найкращими стали: 1 уряд – «Обещаю быть фреш» – Каріна Кузнєцова, Роман Матюшко, 1 опозиція – «АРКАН» – Борис Пікалов, Артем Юхимчук (Луцьк), 2 уряд – «Потом придумаем» – Герман Ніколенко, Антон Канівець, 2 опозиція – «Persyk A» – Герман Ніколенко, Антон Канівець.

На завершення переможців нагородили трофеями, серед яких кубки.

 «ЧУД був складним з точки зору організації через ряд факторів, на які оргком не міг вплинути, але загалом все вдалося. Ігрова складова, завдяки колегії головних суддів, була на високому рівні, місце проведення (бібліотека імені Олени Пчілки) дуже органічно поєднується з дебатними баталіями, а компактне з точки зору логістики розміщення всіх об'єктів (місця проведення, проживання, вечірніх програм та харчування). Загалом це найсерйозніший захід з усіх поки проведених Волинським осередком Федерації дебатів України і можна сказати, що ще одна вершина взята», – сказав голова ФДУ Антон Євтушок.

Читайте такожЯк у Луцьку пройшов чемпіонат України з дебатів












Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39