Як у Луцьку пройшов чемпіонат України з дебатів

01 Липня 2019, 10:47
2259

У Луцьку розпочався чемпіонат України з дебатів, на який прибули 24 команди з різних куточків країни – Києва, Львова, Одеси, Івано-Франківська, Харкова, Луцька тощо.

Змагання проходили 28-30 червня у Волинській обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Олени Пчілки, – повідомляють організатори.

Теми для учасників ігор були доволі різноманітними. Так, у першому раунді дебатували про те, чи правильно, що ФБР оприлюднило записи секретного спостереження за Мартіном Лютером Кінгом з фактами сумнівної та аморальної його поведінки. У другому – чи коректно буде за наявності технологій зробити публічно доступними думки суддів у момент винесення рішень. В останньому раунді першого дня заходу говорили про те, як виступати «за» чи «проти» патернів, знайдених внаслідок аналізу великих даних (Big Data), для прогнозування поведінки людей.

Останній і дуже насичений день ігор за вихід у плей-офф, адже цього разу учасники грали у чотири раунди (4-7). Полеміка дебатерів на задані теми була не менш цікавою, різноплановою та актуальною, ніж першого дня. Наприклад, у четвертому раунді  команди переконували про те, чи потрібно надавати можливість багаторазового запиту інформації про статус потрапляння в пекло або рай у певний момент часу, якщо відомо, що потойбічний світ існує. П’ятий раунд про те, чи варто заборонити віппінг у парламенті. Про те, чи потрібно LGBTQ і «прайдам» змінити свій формат із святкового на протестний – такою була тема шостого раунду. У завершальній грі обговорювали те, чи правильно буде створити ринок купівлі-продажу громадянства між фізичними особами, якщо бути апатридом буде незаконно.

Ввечері відбувалось підведення підсумків сезону, і визначались номінації кращих. Кращим спікером сезону став киянин Арьє Мора, командою – «Ексельсіор» в складі Арьє Мора та Вероніки Гадяцької (Одеса), кращим суддею – Євтушок Антон (Луцьк), кращим клубом –  Харківський, кращим Всеукраїнським турніром – «Волинська толока» (Луцьк), кращий міжнародним – «Lviv Open», кращим осередком до 500 тисяч населення – Волинський.

Нагадаємо, що перших два дні (сім відбіркових раундів) учасники грають за вихід в плей-офф, а третього, фінального дня, відбудеться півфінал та фінал, де стануть відомі переможці головної дебатної події 2019.





Коментарі
02 Липня 2019, 02:45
Такими заходами відносно розумні люди доводили інопланетянам, що Землі не існує.
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024