9 кращих лайфхаків про догляд за взуттям від експертів

28 Червня 2019, 09:19
3917

Аби ваша пара взуття прослугувала вам довгий час, використовуйте хитрі способи з догляду за ним. Також експерти дали кілька порад, як вирішити дрібні проблеми з парою самостійно. Не вірите? 

Перевірте наші лайфхаки від експертів, що допоможуть вам належним чином дбати про ваше взуття

 

Неприємний запах


 

Дуже просто вивести його з пари взуття ароматизатором для автомобілів. Утім, для взуття з великою кількістю забруднень ароматизатор не підійде.

Зморшки на шкіряних черевиках

Можна запобігти псуванню красивої фактури шкіри та вберегти її від заломів і зморшок, якщо наносити щоразу після прогулянки крем для взуття, наприклад, один із таких obuv-complekt.com/g40329616-krema-dlya-obuvi

Справа в тому, що натуральна шкіра зберігає властивості органічної тканини та продовжує втрачати вологу, тому треба доглядати її з живильним кремом.

 

Взуття не можна сушити. Чи можна?


 

Шкіряне та бавовняне взуття псується через сушіння на радіаторах опалення, а також не можна нагрівати вологе взуття, тому що шкіра стає крихкою, а тканина зсідається. Тому варто мати запасні пари на випадок дощу. Утім можна терміново просушити взуття холодним повітрям за допомогою фену. Це довше, але принаймні не зашкодить вашим улюбленим кросівкам.

 

Сушіння з крупою

Дуже просто можна дати висохнути взуттю, якщо насипати в середину рис або гречку. За ніч крупа всотує всю вологу, так що взуття прийде до ладу.

 

Шліфування підошви

Якщо ваша пара черевиків мають занадто слизьку підошву, просто потріть її папером з крупним зерном (наждак). Якщо ви хочете капітально замінити підошву, зробити для вас це може будь-який майстер, тільки заздалегідь треба визначитися, яку саме підошву ви хочете, скажімо, тут https://obuv-complekt.com/g297142-podoshva.

 

Дитяча присипка від скрипу


 

Якщо ваші черевики чи сапоги видають неприємний скрип під час ходьби, спробуйте насипати побільше дитячого тальку між устілкою та підошвою.

“Якщо це не допомогло, зверніться з парою до ремонту взуття - майстер знайде та підклеїть необхідні місця з клеєм nairit, що на 100% усуне неприємний звук,” - розказали експерти компанії “Обувь-Комплект”.

 

Віск проти вологи

Носите взуття з тканини? Мокасини чи лофери можуть стати водонепроникними, якщо злегка натерти їхню тканину бджолиним воском.

 

На пів-розміру розтягнеться


 

Якщо вам тиснуть новенькі туфлі, можете зробити ось що: налийте у пакети води та покладіть у туфлі, а далі заморозьте їх у морозильній камері. Вода перетворюється на кригу та розшириться, а з нею рівномірно розтягуються і туфлі.

 

Плями від нового взуття

Дуже часто на шкарпетках та навіть на шкірі ніг можна побачити кольорові сліди від фарби на внутрішній поверхні взуття, наприклад, черевиків. Позбутися неприємності можна знову за допомогою дитячої присипки- щедро насипте та увітріть її у внутрішні боки взуття. це запобігатиме появі плям на ногах та шкарпетках.

Використовуйте корисні лайфхаки для взуття, аби полегшити та зробити комфортним життя і щоденну ходу!

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром