У місті підтримають демобілізованих

08 Листопада 2016, 11:25
1581 Джерело: argumentua.com

На пленарне засідання сесії міської ради готують програму підтримки бійців, які повернулися з війни на сході.

Про це на оперативній нараді розповів заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

Він зазначив, що міський голова доручив винести на сесію проект рішення про внесення змін до діючої програми підтримки мобілізованих бійців.

«Ця програма у попередні роки була спрямована переважно на мобілізованих. На тих людей, які були вирвані з мирного життя. Зараз мобілізованих стає все менше, держава робить наголос на контрактну армію. І з’являється інша проблема – демобілізовані». – зауважив заступник мера.

Він розповів, що наразі у місті 898 демобілізованих бійців, а найближчим часом з війни повернеться ще сотня. Ці люди потребують, оздоровлення, реабілітації та підтримки. Відтак міська рада вирішила зробити наголос на допомозі демобілізованим бійцям. Планують створити окремий підрозділ з шести осіб, який буде займатися вирішенням проблем демобілізованих.

Окрім того, невеликий підрозділ з трьох осіб створять у Центрі первинної медико-санітарної допомоги. Також, з ініціативи мера міста, з бюджету виділять 700 тисяч гривень на психологічну реабілітацію бійців.

До програми включать і тих, хто проходить службу за контрактом. Окрім одноразової допомоги у розмірі 5 тисяч гривень при підписанні контракту, сім’я бійця матиме ті ж самі пільги, які надають сім’ям мобілізованих.

Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром