Як вибрати модну жіночу парасольку від дощу

27 Червня 2019, 20:09
6150

У дощову погоду без парасольки не обійтися. Модна парасолька в сезоні і від негоди захистить, і прикрасить образ красивим забарвленням і оригінальною ручкою. Які вони, жіночі парасолі сезону 2019?

Маленька чорна парасолька

Головний тренд – складана невелика парасолька. Форма традиційна, кругла. Він набагато зручніше парасольки-тростини. Вічна класика - чорне забарвлення. Така парасолька гармонує з будь-яким нарядом, виглядає елегантно і стильно. А щоб парасолька не виглядала нудно, з внутрішньої сторони дизайнери запропонували прикраси з яскравими принтами, геометричними візерунками і «шахматкою».

Більше кольору!

Для кольорової парасольки необхідна гармонія на контрасті. Дуже непогано по можливості підібрати під парасольку взуття та сумку. Барви осінніх парасольок – до сезону: молочний шоколад, беж, зелено-сірий, червоний, помаранчевий, темний хакі, синій, фіолетовий.

Все прозоро?

Ще один цікавий тренд осені – прозора парасолька. З ним непогано виглядає такою ж плащ. Прозорі парасолі вже не новина, але лідерські позиції зберігають впевнено.

Парасолька з принтом може бути і з абстрактним, і з леопардовим, і в квітковим візерунком. Образ вийде оригінальним, та й настрій у негоду покращиться. У моді – горох, смужка, клітина.

А ручка яка?

Ручка стильного жіночої парасольки від дощу пластикова. Вона декорована стразами або кристалами, брелоками та виконана як голова тварини.

Але мода модою, а парасолька потрібна, щоб ховатися від негоди. Значить, вибирати її потрібно правильно.

Вибираємо жіночу парасольку

«Батьківщина» кращих парасольок – Японія або Франція. Якщо табличка з незмінним «made in» викликає сумнів або ціна парасольки занадто демократична, то до якості варто придивитися пильніше: зонт купують не на один сезон.

Продумаємо, якої конструкції віддамо перевагу, складаній або потрібен парасолька-тростина, яким має бути забарвлення купола і дизайн ручки. Складtна парасолька займає небагато місця. Вона поміститься практично в будь-якій сумочці, а при складанні зменшується в розмірах. Але більше складання – більше дефектів у використанні. Звичайно, це не обов'язково, але ... Тростина набагато довговічніша: ніяких з'єднань в елементах немає. Вона більше, ніж складна конструкція парасольки, захищає краще, під час зливи з вітром під таким «грибком» зручніше.

Механіка або автоматика?

Визначимося з конструкцією. Механічна парасоля виправляється руками, автоматика - за допомогою кнопки. Є напівавтоматика: розкриваємо автоматично, а складаємо вручну. І тут головне – простота. Чим менше «складностей» в конструкції, тим довше парасоля пропрацює. І тому механічні більш надійні. Зате автоматичними користуватися зручніше.

Спиці

Тепер придивимося до спиць жіночої парасольки від дощу. Сталеві сильний вітер не виверне, але парасолька з ними більш важка. З алюмінієвими і конструкція досить міцна, і форма утримується. Також використовують і спиці зі скловолокна. І найкращий варіант – комбінування сталевих спиць зі скловолоконними вставками. Тут поєднується і пружність, і надійність. Число спиць - це округлість парасольки, за великим рахунком характеристика не така вже й важлива, але все ж.

А ось кріплення спиць тканини до купола в трьох місцях - це оптимальний варіант. Краще, якщо крім ниток будуть додаткові кріплення ковпачками. У якісних моделей спиці розташовані під однаковим кутом, все прямі і однакові. Зрозуміло, придивимося до ниткам кріплення: вони не повинні висіти. Шви – акуратні, прямі, строчка постійна і без розривів.

Стрижень

Тепер придивимося до стрижня. В тростини до нього немає особливих вимог. Зате в складаній моделі стрижень краще з множинними гранями. Обов'язково перевіряємо надійність: похитує в розкритому вигляді в різні боки. З'єднання не розбовтані? Парасолька якісна. І ще. Система «антивітер» означає, що парасольку від дощу не поламається під час зливи з сильним вітром. Для перевірки різко смикаємо розкритий парасольку на себе, щоб купол вивернувся, потім назад. Форма відновилася? Те що потрібно!

Ручка

Дивимося на ручку. Пластик – варіант не найкращий. Такі ручка розколюються або дряпаються при падінні. Переважно дерев'яна, покрита прозорий лаком. Вона і долоньки фарбувати не буде, і не потьмяніє.

Купол

Тепер подивимося на обшивку. Що вибрати, нейлон, поліестер або тефлонову покриття? Нейлон «сяде» після намокання і може линяти. Поліестер відмінно відштовхує вологу завдяки спеціальному покриттю. Парасолька з куполом з епонжа, схожого на плащівку, не промокне, і проноситься довго. Але найкращий варіант – поліестер з тефлоном. Він і від вогкості захистить, і м'який, і міцний, і набагато тонкіший від епонжа.

Тканину зверху купола дамського парасольки від дощу обов'язково повинен прикривати ковпачок, міцно прикріплений до системи. Дуже добре, якщо він металевий.

Надійність

Тепер перевіримо надійність. Розкриваємо і закриваємо парасольку кілька разів поспіль: механізм не заїдає? Модель хороша. Кнопка автоматичної парасольки зручна, щоб розкрити модель потрібен тільки один рух? Можна брати!

Купол натягується добре, тканина не провисає? Тоді не боїмося за якість. Якщо ярлика з назвою матеріалу купола немає, то модель дешева. І тут якість парасольки під питанням. Надійний виробник завжди вказує, з якого матеріалу зроблений купол.

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024