Скільки витратили на навчання безробітних на Волині

27 Червня 2019, 14:23
Фото ілюстративне 2082
Фото ілюстративне

У Луцьку розповіли про професійні навчання безробітних відповідно до сучасних вимог ринку праці. Такі навчання Волинський обласний центр зайнятості організовує безпосередньо на замовлення роботодавців.

Як зазначив на прес-конференції 27 червня директор ВОЦЗ Роман Романюк, майже половина безробітних (48%) мають вищу освіту, 31% – професійно-технічну та 22% – повну загальну середня.

«За 2019 рік кількість роботодавців, з якими ми співпрацюємо, збільшилася на 5%, тобто їх майже 5 тисяч. Всього кількість вакансій збільшилася на 7%, майже 19 тисяч пропозицій робіт», – сказав Роман Романюк.

За словами директора, найбільше вакансій є серед продавців продовольчих та непродовольчих товарів та водіїв автотранспортних засобів.

«Здобуття нових професій та перепідготовка відбувається за кошти Фонду загальнообов’язкового соціального страхування на випадок безробіття, тобто повністю оплачується саме навчання, проїзд та проживання», – додав Романюк.

Обласний центр зайнятості співпрацює з 25 навчальними закладами та 11 центрами професійно-технічної освіти у Волинський області. Загалом навчання триває від двох тижнів (курси за напрямком «підприємець-початківець») до 10 місяців (робітник фермерського господарства).

Директор центру зайнятості наголосив, що у їхній установі проводять опитування серед роботодавців щодо потреби у професійній підготовці кадрів.

«Станом на 1 травня 151 роботодавець заявив про потребу в навчанні 446 фахівців різних професій. Для нас це уже є сигналом, в якому  напрямку мотивувати безробітних, як проводити свою роботу для задоволення потреб ринку праці», – зауважив Романюк.

До слова, всього у січні-травні 2019 року професійне навчання проходили 1523 безробітних (січень-травень 2018 року – 1366).

Одна з перспективних форм підвищення кваліфікації як для безробітних, так і для роботодавців, зазначили на прес-конференції, – стажування на робочому місці, який триває від 2 тижнів до 3 місяців.

З Фонду на навчання безробітних виплатили 986 тисяч гривень.

Варто зауважити, що наразі на Театральному майдані Луцька проходить «Територія майстерності», де організували цікаві майстер-класи.

Дівчата зможуть зробити манікюр чи макіяж, змінити зачіску просто неба. Флористи навчать охочих робити прекрасні квіткові композиції, ковалі – працювати з горном, а кравці покажуть тонкощі свого фаху.

Не менш цікавою буде презентація слюсарів, верстатників та електрозварників. Серед іншого – умільці відродять забуті промисли, зокрема, соломникарство, гончарство та бджільництво.

Читайте також: Не зупинятися на півкроку, – Роман Романюк

Коментарі
27 Червня 2019, 18:12
Скільки ще буде існувати така непотрібна служба? Кому потрібне їхнє навчання і яка від них користь?
27 Червня 2019, 18:15
Кому потрібна така служба, яка користь від неї і від їхнього навчання?
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024