У чотирьох волинських лікарнях встановлять УЗД-апарати на понад півмільйона євро

27 Червня 2019, 10:28
2054

Уже за три місяці у чотири медзаклади краю вторинного і третинного рівня надання послуг надійде якісна техніка від одного з провідних світових виробників медичного обладнання – Philips Medical Systems Nederland B.V. 26 червня, черговим якісним етапом реалізації у краї субпроєкту Світового банку «Вдосконалення медичної допомоги хворим з хворобами системи кровообігу у Волинській області» стало підписання відповідного договору з переможцем закупівлі № ІCB-G 6.2.2.2/2 . Свої підписи під документами поставили начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Ігор Ващенюк та керівник відділу експорту Центральної і Східної Європи «Philips Medical Systems Nederland B.V.» Дерек Він.

Про це йдеться на сайті Волинської ОДА.

Вартість договору – 552,2 тисячі євро (або понад 17 мільйонів гривень). У цій сумі – закупівля 9-ти апаратів ультразвукової діагностики різних модифікацій. Чотири з них потраплять у Волинську обласну клінічну лікарню, три – у Луцьку міську клінічну лікарню, по одному – у Ковельську центральну районну та Нововолинську центральну міську лікарні.

«Виходимо на фінішну пряму в реалізації субпроекту. Втішені, що «Philips» став нашим надійним партнером, взявши участь в обох фазах торгів на закупівлю медобладнання для закладів вторинного і третинного рівня надання послуг», – наголосив гостям Ігор Ващенюк.

«Ми теж дякуємо і управлінню, і консультантам, і Світовому банку за такий чудовий і потрібний людям проект та якісну співпрацю, кожен крок якої був спрямований на результат», – зазначив комерційний директор офіційного дистриб’ютора Philips Medical Systems Nederland B.V. компанії AFS Medizintechnik Андрес Еске.

«Обладнання встановимо вчасно, навчання здійснять наші кращі спеціалісти, тож впевнені, що якість надання медичних послуг волинянам зросте. Сподіваємось, що субпроект буде поштовхом до подальшої співпраці нашої компанії та медичних закладів Волині», – запевнив Дерек Він.

До слова, наразі триває підписання інших угод із усіма постачальниками, які перемогли у лотах другої фази закупівель обладнання для лікарень Волині. Відповідно до документів, постачання мають відбуватися за 3-4 місяці. Загальна вартість закупленого – у межах 3,5 мільйона доларів США. А у переліку – чимало вкрай необхідного для надання якісних медичних послуг.

Це і наркозно-дихальний апарат, і дефібрилятор-монітор, і апарат штучної вентиляції легень (ШВЛ), і станція моніторного спостереження за станом пацієнта з приліжковими кардіомоніторами на 6 хворих, і апарат штучного кровообігу (АШК), і хірургічні налобні освітлювальні та оптичні системи, і інструменти для проведення кардіохірургічних операцій, і лабораторне обладнання та витратні матеріали для визначення біохімічних показників, і витратні матеріали для стентування та коронарографії, і рентгенконтрастна йодовмісна речовина для проведення стентування та коронарографії, і система медичного лікувального газозабезпечення, і кардіохірургічне обладнання та інструменти для проведення малоінвазивних втручань, і чимало інших позицій.

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024