У Луцьку обговорили перспективи розвитку міст

16 Вересня 2015, 13:10
1576

До Луцька приїхали делегати з різних міст України, щоб перейняти досвід реалізації молодіжних ініціатив.

Зустріч з учасниками програми Британської ради в Україні «Active Citizens» відбулася сьогодні, 16 вересня, у приміщенні міської ради.

Секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко розповів, що співпраця з Об’єднаним Королівством є важливою для Луцька та України загалом, адже британське правління активно підтримує нашу країну у важкий час.

«Особисто для мене Британія – це не тільки чай, вівсянка і пунктуальність. Це англо-саксонська цивілізація, це концентрація гумору, мудрості та досвіду, це розважальне шоу «Топ Гір» з унікальними ведучими. Ми повинні переймати і собі досвід цієї країни», – розповів Сергій Григоренко.

Координатор молодіжного центру Волині Захар Ткачук повідомив, що було здійснено за допомогою програми «Активних громадян».

«Оскільки у Луцьку багато переселенців з Криму та Донбасу, які не могли знайти свого місця, то ми почали проводити з ними різноманітні зустрічі, вечори читання поезій. Також придумали встановити вай-фай у тролейбусах, щоб молодь більше використовувала екологічний транспорт. Це ідея не нова, її запозичили з інших міст, проте думаємо, що вона буде дієвою», – повідомив Захар Ткачук.

Координатор молодіжного центру також зазначив, що тренінги проводитимуть щомісяця, на які будуть запрошувати усіх лучани.

Голова програми «Active Citizens» Майк Валдрон розповів про основну мету програми.

«Програма допомагає розвивати потенціал громад і водночас урядових організацій будь-якого рівня. Щонайперше ми розвиваємо взаємини, коли люди можуть спілкуватися та навчатися один в одного. Ця програма орієнтована не тільки на Луцьк та Україну і навіть не тільки на Європу, це програма, що діяла у 42 країнах світу. В результаті її реалізації, навчання пройшло більш як 100 тисяч осіб. Філософія програми починається з того, що кожен має зрозуміти свою ідентичність. Ми співпрацюємо заради розвитку та заради порозуміння», – зазначив Майкл Валдрон.

Окрім того, гість з Британії пообіцяв, що популяризуватиме луцькі досягнення і в інших країнах.

«Коли у мене буде можливість поїхати до Сполучених Штатів Америки, до В’єтнаму або до будь-яких інших країн, то я розкажу, яка робота здійснюється у вашому місті», – сказав спеціальний гість.

Сергій Григоренко також поділився з присутніми досвідом реалізації проекту «Громадських ініціатив» та зазначив, що у процесі здійснення були труднощі, зокрема з онлайн-голосуванням, оскільки були випадки накручування голосів за допомогою різних інтернет-ресурсів.

«Приємно, звісно, що долучився до голосування весь світ, бо надходили голоси з Нігерії, Мадагаскару і зі Скандинавії. Проте ми відкидали такі голоси та враховували тільки ті, що здійснили лучани. Всього проголосувало 14 649 містян», – зазначив секретар Луцькради.

Сергій Григоренко пообіцяв, що такі проекти будуть проводити щороку і висловив сподівання, що у майбутньому на них виділятимуть більше, ніж 50 000 тисяч гривень.

Софія СІЧКУН

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром