Активісти провели акцію протесту біля суду в Луцьку

25 Червня 2019, 21:23
3692

Під стінами Волинського окружного адміністративного суду активісти з Хмельницької та Житомирської областей вимагали врегулювати роботу «Понінківської картонно – паперової фабрики Україна», яка, з їхніх слів, є основною причиною екологічної катастрофи областей.

Позов про застосування заходів реагування стосовно функціонування «Понінківської картонно – паперової фабрики Україна» розглядали сьогодні, 25 червня, у Волинському окружному адміністративному суді. Позивачем у цій справі виступає державна екологічна інспекція Хмельницької області, повідомляє ІА ВолиньPost.

Поки тривало слухання, під залом суду активісти Житомирської та Хмельницької областей вимагали негайно врегулювати роботу підприємства, маючи на меті ще й звернути. на це належну увагу громадськості. Стояли із тематичними плакатами «СтопПонінка», «Поверніть нам чисту річку» та ін.

Активіст громадської організації «АвтоЄвроСила» Олександр Навроцький розповів, що цю ситуацію вже підняли на рівень парламенту, де визнали, що саме Житомирська та Хмельницька області є зонами тотальної екологічної катастрофи й у великій мірі «завдячують» цим «Понінківській КПФУ».

«Сьогодні ми приїхали на відкрите засідання суду у справі щодо заборони забору та скиду води від паперової фабрики. Активісти ось уже чотири роки поспіль намагаються звернути на це увагу, аби Понінківська паперова фабрика спорудила нормальні очисні споруди. Ми не проти, аби вона функціонувала, але нехай свої очисні приведе до відповідності», – каже Олександр Навроцький.

Активіст додає, що технології виробництва на «Понінці» – новітні і змінені у порівнянні із радянськими часами, а от очисні залишилися на тому ж «совдепівському» рівні, що й були. 





Читайте також: Кот-д'Івуар завершить виступ в турнірі на стадії групового раунду

Коментарі
26 Червня 2019, 14:04
А чому ж ці "чесні активісти" не говорять, що вже чотири рази програл суд, бо не мають доказів? Що Понінківська фабрика пройшла 25 перевірок? Що має винсновки Академії наук? Що тримає на собі всю Понінку? Тітшки вони проплачені, а не активісти!!!
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024