Ковалевської: злива перетворила дах 5-поверхівки на басейн

25 Червня 2019, 08:12
4304

У луцькій п’ятиповерхівці на вулиці Софії Ковалевської, 23-А внаслідок зливи, що пройшла в ніч з суботи на неділю, підтопило дах будинку.

Якби двоє місцевих чоловіків вчасно не взялися відкачувати воду, то наслідки страшно уявити, інформує Суспільне Волинь.

В понеділок поблизу п’ятиповерхівки по вулиці Софії Ковалевської 23-А нічого не нагадувало про наслідки нічної зливи з 22 на 23 червня. Як усе було, розповідає Валентина Голян:

«Вранці шум в під’їзді, люди чую. Вийшла. Дивлюся, що наші хлопці з 4-го і 5-го поверхів воду збирають. Один зверху на криші, другий внизу. Це жахи. Я того не бачила, але сусіди розповідають, що то цілий басейн був».

Чоловіка звати Андрій. Він живе на 4-му поверсі. Каже, в неділю прокинувся о 06.30 через шум води.

«Почув, що десь вода капає. Вийшов на коридор, а тут вже накрапало. Вже на 4-му була. Сусід відкрив Леонід, він вдівся. Полізли наверх подивитися яка обстановка. Вийшло, що ливнівка була забита. Леонід поїхав на роботу, взяв насоса глибинного. Ми почали викачувати воду через край», - каже мешканець будинку Андрій Максимчук.

Анна живе у двохкімнатній квартирі на 5-му поверсі. Наслідки зливи жінка показує на стелі своєї двохкімнатної квартири.

«Ми зробили ремонт і от наслідки вчорашньої зливи. Вчора ми звернулися, вона сказала: це від мене не залежить. Будемо розбиратися на зборах співвласників і тоді вирішувати: що робити. Я кажу, ну добре тут забілимо, а далі воно ж буде те саме», - каже лучанка.

Жінка розповідає, що у їхньому будинку більш як півтора роки тому створили ОСББ, керівником якого стала Юлія Сабатюк. Тоді ж, за словами Анни, був проведений ремонт.

 «Ми як утеплювали будинок я розуміла, що утеплення технічного поверху входить в кошторис, але вчора мені сказали, що технічний поверх утеплення не входив в кошторис. Спочатку йде 5-й поверх, потім технічний поверх, а потім криша. Питали чи тут нам будуть утепляти. Вона сказала, що немає потреби! Ну, як немає як мене затопило», - додала Анна.

Валентина Голян, мешканка будинку, зауважила: «У нас голова ОСББ Юлія Володимирівна Сабатюк. Сусіди кажуть, що телефонували до неї, а вона не в Луцьку, то мусимо самі вирішувати».

З Юлією Сабатюк журналісти зв’язалися телефоном. Нині, розповіла, вона перебуває за межами Волині. Ситуацію прокоментувала так: «У вівторок будемо робити збори. Будемо думати, що робити. Я пропонувала їм перекрити покрівлю. Вони відмовлялися. Забита була ливнівка, десь вітер щось заніс, це ж було вночі із суботи на неділю. Через те і підтопило. Ну, але тепер можливо, будуть думати люди».

Читайте також: На проспекті Відродження на переході біля зупинки сталась аварія

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром